Madglæde og madmod for de mindste

Urtekrebinetter med efterårsrødder

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: 35-40 min

Her er det oplagt at tage i ungerne med i køkkenet til at skære rodfrugter og lave farsen.

Urtekrebinetter

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 stor håndfuld blandede krydderurter – timian, oregano, løvstikke, hvad man nu lige har
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • Flagesalt og peber
  • Lidt vand
  • Olie og en klat smør

Rødder

  • 1 kg blandede rødder (kartofler, rødbede, persillerødder, gulerødder)
  • 1 spsk.honning
  • 1 spsk.olivenolie
  • ½ citron, saften
  • Salt og peber
  • 200 g grønkål, hakket

Tænd ovnen på 220 grader. Skræl rødderne og skær dem i grove stave. Vend dem olie, honning, citronsaft og salt. og bag dem i den varme ovn i 20-25 minutter, eller til de er møre med lidt bid. Inden servering vendes rødderne med hakket grønkål.

Imens rødderne hygger sig i ovnen laves der krebinetter. Krebinetter er jo i virkeligheden bare en stor frikadelle. Rør kødet med salt og peber og derefter æg. Blend krydderurterne til en flot grøn suppe med lidt vand og hænd det i farsen. Kom melet i og vurder om konsistensen er god – den skal være blød men ikke vandet. Form 2 små og 2 lidt større krebinetter og steg dem ved medium varme i olie og en klat smør til de er gyldne og gennemstegte (4-6 min på hver side).

Servér krebinetterne med rødder og grønkål, og evt. også et par cherry tomater.



1 thought on “Urtekrebinetter med efterårsrødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *