Madglæde og madmod for de mindste

Tag børnene med på restaurant

Tag børnene med på restaurant

Der er noget magisk over at sidde på en restaurant og få lækker mad serveret i flotte anretninger. En restaurant skaber nogle rammer som man ikke altid kan få skabt hjemme og derfor er det også et rigtig godt sted for børn at prøve nye smagskombinationer.

Jeg har alt for mange gange set forældre der ar deres børn med på restaurant hvor deres børn sidder med iPad eller en telefon fremme for at blive underholdt så forældrene kan slappe af. Jeg vil gerne slå et slag for at man lader iPad og lign. blive hjemme og så prioritere nærvær og hygge når man er ude med sine børn. Der er jo masser at se på og opleve på en restaurant, og man kan altid tage nogle tegnesager med til underholdning, eller gå en tur rundt i restauranten, måske endda kigge ud i køkkenet.

Det kræver lidt arbejde at have sine børn med på restaurant, men det er det hele værd for man får en unik oplevelse med sine børn ud af det. I det følgende vil jeg fortælle hvordan vi første gang havde vores ældste med på restaurant og hvilke overvejelser vi havde for at det skulle blive en god oplevelse.

Det første restaurantbesøg

Liv var 2,5 år første gang hun var med på en rigtig restaurant. Det var på en lækker italiensk restaurant, som jeg viste ville være okay med at vi tog vores 2-årige med. Derudover så er ventetid virkelig en dræber for børn, så vi valgte at deltage i ”Dining Week”, som er et årligt tilbagevendende arrangement, i hhv. vinterferien (uge 7) og efterårsferien (uge 42), hvor vi vidste at der var én forudbestemt menu og at maden kom løbende. Vi havde købt 3 billetter – der differenceres ikke mellem voksen- og børnebilletter til dining week og Liv skulle jo have det samme som os, så vi købte også billet til hende.

Vi havde bestilt bord kl 17 da de åbnede og fik anvist et bord. Straks kom den søde tjener og spurgte hvad vi ville drikke, og hun havde også et menukort som man måtte tegne på. Vi var på restauranten i 2 timer og spiste, tegnede, snakkede, sang og gik lidt rundt i restauranten – Ud til køkkenet, ned på toiletterne. Det var ikke et afslappende besøg som når vi går på restaurant alene, men vi havde en mega hyggelig aften og vigtigst; Liv havde en hyggelig aften og smagte på noget lækker mad.

Nu er Liv 5,5 år og hun har været med på restaurant masser af gange. Hun nyder det hver eneste gang og spørger også om vi skal på restaurant hvis der går for lang tid imellem. Det er blevet fast tradition at vi tager minimum ét restaurantbesøg til dining week – og i år vil vi også introducere konceptet for Gorm, der nu er 2,5år.

 

3 gode råd til først restaurantbesøg:

  • Spis tidligt – hvis I normalt spise kl 18, så bestil bord til kl 17.
  • Vælg evt. et sted med en fast menu – det mindsker ventetiden.
  • Sørg for at lave besøget på børnenes præmisser – det kræver noget af dig at tage dine børn med på restaurant, men det er det hele værd.

 

Børn skal spise det samme som de voksne

Husk på at børn kommer ikke til verden som små madhadere. Vi forældre har selv rigtig meget at skulle have sagt når det kommer til børns madmod og madglæde. En af de måder er at tage dine børn med ud og spise.

Børn kan lide lækker mad, der smager godt, dufter godt og ser lækkert ud. Præcis ligesom voksen. Så for guds skyld, drop det beige børneretter, ”happy meals”, friture og fritter – det første rigtige restaurantbesøg er på en rigtig restaurant, med hvide duge, stofservietter og søde tjenere. Giv dine børn mulighed for at få de samme smagsoplevelser som dig. Det bliver nok lidt dyrere, men til gengæld får børnene også noget ud af. Lad iPads og andet underholdning blive hjemme og lad restaurantoplevelsen i sig selv være underholdning nok. Det er ikke det mest afslappende at have børn med på de premisser, men det betaler sig virkelig i sidste ende.

Heldigvis er de fleste restauranter begyndt at servere dagensret eller menuer som er til børn, som er det sammen som voksenmenuen, men hvor portionerne bare er i børnestørrelse. Et sted som vi hyppigt besøger, er Madhus24 i Søborg, der virkelig har forstået at inkludere børn og sørge for at de for lige så lækker mad som de voksne.

Læs mere om madoplevelser med børn på bloggen og om hvordan I kan får små madører.

Læs også politikkens klumme af Lars Bjerregaard omkring det at tage sine unger med på restaurant.

 


1 thought on “Tag børnene med på restaurant”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *