Madglæde og madmod for de mindste

Svin i vin ala Emil

Svin i vin ala Emil

Når far laver mad 😉

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Svin i vin ala Emil

Svin i vin ala Emil

Ingredienser

  • 350 g hakket økosvin
  • 2 små squash, revet groft på rivejern
  • 1 rødløg, fintsnittet
  • 2 fed hvidløg, fintsnittet
  • Halv flaske hvidvin (halvtør)
  • 1 l fond (høns)
  • ½ l piskefløde
  • Saft fra en citron
  • En håndfuld frisk timian
  • 500 g pasta penne

Instruktion

  1. Svits rødløg og hvidløg ved mellem til lav varme. Skru op på højeste varme og svits hakket svin sammen med løg og hvidløg. Når kødet er færdigsvitset tilsæt revet squash og bland rundt indtil squasher er faldet sammen. Tilføj halv flask hvidvin og kog ind til 1/4 .
  2. Når vinen er kogt ind, tilføjer du fond – nok til alt er dækket - og koger det ind. Her er det en smagssag hvor meget man vil koge det ind. Det afhænger af hvor tyk man vil have sovsen og hvor meget fløde man er villig til at putte i til sidst. Herhjemme går vi efter devisen; jo mere fløde jo mere smag! Og smagen er det vigtigste! Vi koger fonden ind til omkring 1/3 og kommer så fløden i. Kog ind indtil sovsen har den ønskede konsistens (også en smagssag). Sæt vandet til pastaen over nu og kog pastaen i rigelig vand med salt – det passer nogenlunde med at pastaen er færdig når sovsen er kogt ind.
  3. Til sidst tilføjes en lille håndfuld finthakket timian og lidt citronsaft for balancens skyld.
  4. Når sovsen og pastaen er færdig, blandes sovs og to i én gryde. Server i en dyb tallerken med revet parmesan over og evt. et drys finthakket timian.
https://smaamadoerer.dk/svin-i-vin-ala-emil/



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *