Suppe med porre, knoldselleri og røget ørred

Efteråret inspirerer til de lækreste supper. Denne suppe kan både spises som den er efter kogning eller den kan blendes hvis de mindste bedre kan lide det.
Inspireret af Hverdagsmad fra River Cottage.
Ingredienser
- 500 g røget ørred
- 1 L sødmælk
- 1 laurbærblad
- 1 bundt persille
- 2 stk. porre (i tynde skiver)
- 1 stor klat smør
- 300 g kartofler (Skåret i terninger ca. ½ x ½ cm)
- 300 g knoldselleri (skåret i terninger som kartoflerne)
- Salt og peber
Instruktioner
- Fisk i gryden med mælk, laurbærbladet og persillestænglerne (gem bladene)
- Varm ved lav varme og sluk for varmen når mælken simre (låg lægges på gryden)
- Efter 5 min vil den være mør
- Hæld mælken fra og gem det
- Kassér laurbærbladet og persillestænglerne
- Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt porrer
- Efter 5 min. Tilsæt kartofler og knoldselleri og tilsæt den varme mælk
- Lad det simre i 10 min til grøntsagerne er møre
- Tilsæt nu fisken igen og servér med hakket persille og evt. brød
- Alternativt, kan suppen blendes inden der tilsættes fisk og man får derved en dejlig cremet suppe
1 thought on “Suppe med porre, knoldselleri og røget ørred”