Madglæde og madmod for de mindste

Sulten baby? – Få gode idéer til mad på farten

Sulten baby? – Få gode idéer til mad på farten

Ved du heller ikke altid hvilke snacks du skal tage med til baby når i er på farten? Fortvivl ikke vi har samlet en række idéer og tips til mad på farten til din baby.

På farten med baby

Når man en gang i mellem er på farten med baby er det rart at være forberedt. Det er ikke sjovt at ende med en grædende baby og en desperat mor (eller far). Derfor er det altid godt at have snacks med på turen!

Vi har samlet nogle tips til snacks og andet godt man kan have med sig på farten til baby. Vi kigger både på hjemmelavet snacks og færdiglavet, så der er lidt for en hver smag (og overskud).

Hjemmelavet grød og mos i klemmeposer

Hvis man har overskud til det, så er det jo altid dejligt at give sin baby hjemmelavet mos/grød (fra 4-6 måneder). Så ved man hvad der er i og man skal ikke være bange for forskellige tilsætningsstoffer eller lignende.

Rå og kogt frugtmos

Man kan sagtens mose frisk moden frugt, så som pære, banan, melon. Mos frugten med en gaffel eller du kan blende det. Du kan bruge næsten alle slags frugt/bær til kogt mos såsom æble, pære, bær. Du kan evt. koge nogle grøntsager med såsom gulerødder eller broccoli. Se gerne sundhedsguiden igennem for at være sikker på anbefalingerne for den første mad til babyer. Man kan sagtens lave frugt og grønt mos i forvejen og fryse det ned i små isterningbakker. Så kan man altid tage en terning op til turen og blande den i noget grød.

Når børnene bliver større eller hvis du også gerne vil have en lille snack med på turen, så prøve Jordbærsmoothie (“Natjuice”)

Grød

Man kan sagtens tage lidt hjemmelavet grød med på farten evt. blandet op med lidt frugtmos eller grøntsagsmos. Grøden skal være tilberedt på ris, majs, hirse eller boghvede fra 4 måneders alderen sammen med modermælk/modermælkserstatning.

Opbevaring

Den hjemmelavedes mos eller grød kan sagtens opbevares i små glas eller plastik bøtter eller lignende. Det er bare ikke altid lige praktisk med fodring med ske på farten. Derfor kan man nu bruge nogle genanvendelige smoothieposer fra fx Haps Nordic. De kan vaskes og bruges igen.

Smoothie poser fra Haps Nordic
Smoothie poser fra Haps Nordic, billedet er fra Haps Nordic. Det er vores anbefaling og ikke reklame.

Grønt/frugt stykker

Små stykker kogt frugt/grønt kan også tages med på farten som en god snack. Eller banan i små bidder.

Alfred ca. 7 måneder

Færdiglavet grød og smoothies

Der er mange forskellige muligheder for færdiglavede snacks og mos der kan tages med på farten til baby. Der er efterhånden flere økologiske varianter man kan vælge i mellem. økologiske færdigretter fra danske 1) Lovemade kan både spises kolde og varme og er et fint alternativ til det hjemmelavede. Ellers kan man få mange forskellige varianter af grød og frugtmos i klemmeposer fra både 2) Ellas Kitchen og 3) Semper. Der er også færdigretter, grød og smoothie fra Alex & Phil. Det mærke har jeg ikke selv prøvet, men det ser ret fint og lækkert ud.

Man kan også sagtens have en lille bøtte med pulvergrød med, som man kan tilberede med lidt varmt vand i en termokande. Man kan gøre det nemmere ved at måle den rette mængde pulver af i en bøtte man kan bruge som skål, så er det ret nemt. Man kan evt. tjekke hjemmesiden Økofamilien ud som har massere af opbevaringsmuligheder både til mad og drikkevarer.

Der findes også en masse “tørre” snacks til babyer, fx fra Ellas Kitchen, men her anbefales det at baby er lidt større ca. 10 måneder.

Smid gerne jeres tips og idéer til mad og snacks til baby i kommentarfeltet!:)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *