Madglæde og madmod for de mindste

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk i en lidt nemmere udgave, hvor man steger flæsken i ovnen istedet for på panden.

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Stegt flæsk med persillesovs

Ingredienser

  • 800 g stegeflæsk
  • 1 tsk. salt
  • 400 g kartolfer, skrællet
  • 1 stk. stort bundt bredbladet persille, fint hakket
  • 800 ml sødmælk
  • 50 g smør
  • 60 g hvedemel
  • Salt og peber

Instruktion

  1. Flæsket skæres i passende skiver og gnubbes grundigt med salt. Læg skiverne på en ovnrist, som placeres på en bradepande, beklædt med alufolie. Bag flæsket sprødt i ovnen ved 175-200 grader.
  2. Lav en opbagning med smør og mel i en gryde. Sørg for at bage melet godt af. Lun mælken i en gryde. Pisk mælk i opbagningen lidt efter lidt under kraftig omrøring, indtil den ønskede konsistens.
  3. Hæld lidt sky fra flæsket i saucen. Det giver både smag og salt til den. Lad sovsen koge igennem i min. 20 min. Smag til med salt og peber og tilsæt persille lige inden servering.
  4. Server stegt flæsk med kogte kartofler og persillesovsen, og gerne også gnavegrønt.
https://smaamadoerer.dk/stegt-flaesk-med-persillesovs/



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *