Stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk i en lidt nemmere udgave, hvor man steger flæsken i ovnen istedet for på panden.
4 prs (2 voksne + 2 børn)
Tilberedningstid: ca. 1 time
Ingredienser
- 800 g stegeflæsk
- 1 tsk. salt
- 400 g kartolfer, skrællet
- 1 stk. stort bundt bredbladet persille, fint hakket
- 800 ml sødmælk
- 50 g smør
- 60 g hvedemel
- Salt og peber
Instruktioner
- Flæsket skæres i passende skiver og gnubbes grundigt med salt. Læg skiverne på en ovnrist, som placeres på en bradepande, beklædt med alufolie. Bag flæsket sprødt i ovnen ved 175-200 grader.
- Lav en opbagning med smør og mel i en gryde. Sørg for at bage melet godt af. Lun mælken i en gryde. Pisk mælk i opbagningen lidt efter lidt under kraftig omrøring, indtil den ønskede konsistens.
- Hæld lidt sky fra flæsket i saucen. Det giver både smag og salt til den. Lad sovsen koge igennem i min. 20 min. Smag til med salt og peber og tilsæt persille lige inden servering.
- Server stegt flæsk med kogte kartofler og persillesovsen, og gerne også gnavegrønt.