Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt

Tip: Tag ungerne med i køkkenet – de kan vaske og skære grøntsager og panere kyllingestykkerne.
4 prs (2 voksne + 2 børn)
Tilberedningstid: ca. 45 min
Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt
Ingredienser
- Spinatvafler:
- 250 g frossen hakket spinat
- 1 dl vand (fra optøning af spinat)
- 3 æg
- 2 dl mælk eller vand
- 1 tsk flagesalt
- friskkværnet sort peber
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Smør til stegning
- Kyllingenuggets:
- 400-500 g kyllingebryst (3-4 stk)
- 1 dl mel
- 2-3 dl fint rasp
- 1 tsk salt
- kværnet peber
- 2 store æg + lidt vand
- Rapsolie og smør til stegning
- Tomat- og agurkesalsa:
- 1 bk cherrytomater
- ½ agurk
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk æbleeddike
- Salt
- Kværnet peber
- Dressing:
- 2 dl Creme fraiche
- 1 dl Mayonnaise
- 4 spsk Ketchup
- 1 tsk Røget paprika
- Lidt salt
- Andet tilbehør:
- Hjertesalat
- Majs
- Avokado
- Fetaost
Instruktioner
- Tø spinaten op med kogende vand, hæld næsten alt vandet fra (gem ca. 1 dl) og blend spinaten lind med en stavblender.
- Rør mel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i spinaten med et piskeris. Tilsæt 2 dl mælk og pisk det sammen.
- Slå til sidst æggene ud blandingen og pisk det godt sammen.
- Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter, så det kan nå at tykne.
- Fordel lidt smeltet smør på vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagte. NB: De kan også laves som pandekager hvis man ikke har et vaffeljern.
- Skær kyllingen ud i passende nuggetsstykker. Fyld tre skåle med hhv. mel, æg+lidt vand (pisket let sammen) og rasp. Bland salt og peber i raspen og vend det godt sammen.
- Som på samlebånd vendes kyllingestykkerne først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Læg de panerede kyllingestykker i et fad dækket med en smule rasp i bunden.
- Nuggets’ne steges ved medium varme i en pande med olie og en klat smør, til de er brune og sprøde.
- Læg de færdige nuggets på køkkenrulle så de ikke drypper af olie og drys med lidt flagesalt lige inden servering.
- Til salsa'en snittes cherrytomater og agurk i fine tern og kommes i en skål. Vend ketchup, eddike, salt og peber i og smag til.
- Dressingen forberedes ved at blande alle ingredienserne og smages til med salt.
- Dertil kan også serveres: hjertesalat, peberfrugt, avokado, gedefeta, majs og/eller mango.
- Server vaflerne med de forskellige grøntsager, salsa, feta, mm ovenpå samt nuggets og dressing.
1 thought on “Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt”