Madglæde og madmod for de mindste

Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt

Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt

Tip: Tag ungerne med i køkkenet – de kan vaske og skære grøntsager og panere kyllingestykkerne.

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 45 min

Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt

Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt

Ingredienser

  • Spinatvafler:
  • 250 g frossen hakket spinat
  • 1 dl vand (fra optøning af spinat)
  • 3 æg
  • 2 dl mælk eller vand
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet sort peber
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Smør til stegning
  • Kyllingenuggets:
  • 400-500 g kyllingebryst (3-4 stk)
  • 1 dl mel
  • 2-3 dl fint rasp
  • 1 tsk salt
  • kværnet peber
  • 2 store æg + lidt vand
  • Rapsolie og smør til stegning
  • Tomat- og agurkesalsa:
  • 1 bk cherrytomater
  • ½ agurk
  • 1 spsk ketchup
  • 1 tsk æbleeddike
  • Salt
  • Kværnet peber
  • Dressing:
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 dl Mayonnaise
  • 4 spsk Ketchup
  • 1 tsk Røget paprika
  • Lidt salt
  • Andet tilbehør:
  • Hjertesalat
  • Majs
  • Avokado
  • Fetaost

Instruktion

  1. Tø spinaten op med kogende vand, hæld næsten alt vandet fra (gem ca. 1 dl) og blend spinaten lind med en stavblender.
  2. Rør mel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i spinaten med et piskeris. Tilsæt 2 dl mælk og pisk det sammen.
  3. Slå til sidst æggene ud blandingen og pisk det godt sammen.
  4. Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter, så det kan nå at tykne.
  5. Fordel lidt smeltet smør på vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagte. NB: De kan også laves som pandekager hvis man ikke har et vaffeljern.
  6. Skær kyllingen ud i passende nuggetsstykker. Fyld tre skåle med hhv. mel, æg+lidt vand (pisket let sammen) og rasp. Bland salt og peber i raspen og vend det godt sammen.
  7. Som på samlebånd vendes kyllingestykkerne først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Læg de panerede kyllingestykker i et fad dækket med en smule rasp i bunden.
  8. Nuggets’ne steges ved medium varme i en pande med olie og en klat smør, til de er brune og sprøde.
  9. Læg de færdige nuggets på køkkenrulle så de ikke drypper af olie og drys med lidt flagesalt lige inden servering.
  10. Til salsa'en snittes cherrytomater og agurk i fine tern og kommes i en skål. Vend ketchup, eddike, salt og peber i og smag til.
  11. Dressingen forberedes ved at blande alle ingredienserne og smages til med salt.
  12. Dertil kan også serveres: hjertesalat, peberfrugt, avokado, gedefeta, majs og/eller mango.
  13. Server vaflerne med de forskellige grøntsager, salsa, feta, mm ovenpå samt nuggets og dressing.
https://smaamadoerer.dk/spinatvafler-med-hjemmelavede-kyllingenuggets-og-groent/



1 thought on “Spinatvafler med hjemmelavede kyllingenuggets og grønt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *