Madglæde og madmod for de mindste

Spaghetti med kødboller og tomatsauce

Spaghetti med kødboller og tomatsauce

Denne ret er ægte Lady og Vagabonden mad. Opskriften er fra
YouTube kanalen “tasty” og måtte bare afprøves. Det blev helt genialt – se videoen fra “tasty” her.

4 pers (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Ingredienser

  • 200g hakket svin
  • 200g hakket oksekød
  • 100g mascarpone
  • 1 stort løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chiliflager (efter smag)
  • 1 håndfuld friske blandede krydderurter: basilikum, oregano, rosmarin, salvie, persille
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1-2 ds flåede/hele tomater
  • 2 dl god rødvin
  • 2 dl hønse- eller oksefond*
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 500g kogt spaghetti

How to:

  1. Svits løg og hvidløg på panden sammen med chiliflagerne til de er bløde. Lad dem ikke tage alt for meget farve
  2. Tag halvdelen af løg/hvidløg fra og kom det i en skål (skal bruges til kødbollerne)
  3. Tilsæt tomatpuré til det resterende i panden og svits det af imens det røres sammen
  4. Tilsæt rødvin og kog alkoholen af
  5. Tilsæt de flåede tomater
  6. Tilsæt fond og lad det simre i 20-25 min. – hvis man bruger benmarv tilsættes i stedet for fond. Hvis man vælger at bruge fond skal saucen koges en smule ind så den får den helt rigtige tykkelse
  7. Kom kødet i skålen sammen med løg og hvidløg og rør det sammen
  8. Tilsæt de finthakkede krydderurter, mascapone, salt og peber
  9. Form kødbollerne og steg dem ved medium varme
  10. Smag saucen til med salt og peber, sukker og evt. lidt æblecidereddike for at få den rette balance
  11. Når kodbollerne er færdige kommes de i tomatsaucen og simrer med de sidste 10 min. for at afgive lidt ekstra smag
  12. Server med spaghetti og revet parmesan

*I luksusudgaven erstattes fond med benmarv



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *