Madglæde og madmod for de mindste

Sher Ping pandekager (fyldte kinesiske pandekager)

Sher Ping pandekager (fyldte kinesiske pandekager)

4 pers (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

 

Dej

  • 450g hvedemel
  • 225ml vand
  • 4 spsk. Olie
  • lidt salt

Fars

  • 400g hakket svinekød
  • ½ spidskål, snittet meget fint i tynde strimler
  • 1 håndfuld frisk koriander, kun stilke, finthakket – Brug stilke til farsen og toppe til servering
  • 2 cm ingefær, revet
  • 4 forårsløg, fintskåret
  • 1 hvidløgsfed, revet
  • lidt salt
  • lidt knust szechuan peber (kan undlades hvis det ikke kan skaffes)

Tilbehør

  • ½ spidskål, fintsnittet i strimler
  • Toppen af en håndfuld frisk koriander
  • 1 lime skåret i 4 både
  • Sauce: 1 dl hoisinsauce, 4 spsk soya, 1 tsk sesamolie, saften af 1 lime
  • sød chilisauce

Det bliver bedst hvis du laver farsen en times tid før, men du kan også sagtens bare lave det hele med det samme. Røre alle ingredienserne sammen til farsen og lad den hvile imens du laver dejen. Ælt ingredienserne sammen til dejen. Dejen skal hverken være for hård eller for blød, så tilsæt mel lidt af gangen. Når dejen er æltet glat deles den i 8 stk. Rul dejen fladt ud i en rund pandekage of læg en stor skefuld fars i midten. Luk siderne op over farsen og luk pandekagen godt til og tryk den forsigtigt flad så dejen ikke sprækker, til de fylder ca. 1-2 cm i højden. Pandekagerne steges i rigelig ved medium varme, således fyldet bliver stegt uden at pandekagerne branker. Tag dem af panden og drys med knust szechuan peber. Server dem med sauce, sød chili, limesaft og en salat af kål og koriandertoppe. Halver dem til ungerne, så de er nemmere at spise. Hvis der er rester er de virkelig gode til madpakken.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *