Madglæde og madmod for de mindste

Poké bowl med tempura-rejer og chilimayo

4 pers (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 30 min

Bowlen

  • 400 g edamamebønner (dem uden skal)
  • ¼ vandmelon skåret i tern
  • 8 store salatblade, fintstrimlet
  • 300g brune ris, kogte
  • 12 skiver agurk
  • 2 avocadoer i skiver
  • 5-10 g tangdrys eller 1 noriplade klippet i tynde strimler
  • 2 spsk Sesamfrø
  • 1 lime skåret i 4 både

Chilimayo

  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk chili-paste fx sambal oelek
  • 1 spsk ketchup
  • 1 fed hvidløg
  • ½ lime (saften)

Tempura-rejer

Rør mayonnaise og creme fraiche sammen med chili-paste, ketchup, hvidløg og lime. Smag til med ekstra chili hvis nødvendigt (til børnene skal den ikke være alt for stærk, bare varme lidt). Stil på køl indtil servering.

Pil rejerne og dup dem med køkkenrulle. Vend dem i mel, så pisket æg og så rasp. Kom dem direkte i varm olie og steg dem i et par minutter til de er gyldne. Læg dem på fedsugende papir og drys med lidt flagesalt lige inden servering.

Anret ”bowlen” i 4 skåle og top med rejerne. Lad ungerne hjælpe med anretningen og hvad der skal på deres tallerken. Drys lidt sesamfrø over og læg limebåde så man selv kan presse saften over. Server chilimayo i små skåle ved siden af til at dyppe rejerne i.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *