Madglæde og madmod for de mindste

Pitabrød med köfte, humus og grønt

Pitabrød med köfte, humus og grønt

Denne opskrift på köfte/kebab kan godt virke en smule voldsom. Særlig mængden af hvidløg afskrækker de fleste. Men den er altså god nok, der skal otte fed hvilløg i! Overvej derfor om det er denne ret i skal lave en aften hvor i skal i biografen eller på anden måde ud blandt andre mennesker. Det er retten der bliver ved med at give!

Ingredienser

Köfte

  • 500 g hakket lam (kan skiftes ud med okse)
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 tsk chilipeber/cayennepeber
  • 2 1/2 tsk kebabkrydderi
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 8 fed hvidløg
  • 1 løg, finthakket
  • salt og peber
  • olie til stegning

Pitabrød

  • Jeg har flere gange bagt pitabrød efter Valdemarsro’s opskrift (se videoen her). Dejen laver jeg dagen før og lader den hæve i køleskabet til næste dag. Husk kun at bruge 1/5 af gæren i opskriften hvis du lader den koldhæve natten over.

Humus

  • 1 ds kikærter (eller 2dl udblødte og kogte kikærter)
  • Saften af 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1-3 spsk tahin (afhængig af hvilken tahin du bruger)
  • 0.5 dl olie
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 2 spsk creme fraiche (kan undlades)
  • salt

Det grønne

  • 1 lille dåse økologiske majs
  • 1 hjertesalat, snittet
  • 1 portion agurk/tomatsalsa
  • 1 peberfrugt, i strimler

Fremgangsmåde

  1. Følg opskriften hos Valdemarsro på pitabrød
  2. Bland alle ingredienserne til köfte og ælt dejen godt med hænderne indtil den har en klistret konsistens. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
  3. I mens farsen hviler forberedes det grønne 
  4. Til humus blandes kikærter, tahin, citronsaft, hvidløg og olie. Blend det til en ensartet lind masse med en stavblender eller alm. blender, kom evt lidt vand i hvis det er svært at få blendet. Tilsæt spidskommen og creme fraiche. Smag til med salt.
  5. Tag farsen ud af køleskabet og form kødet i små aflange flade bøffer og steg dem 2-4 min på hver side alt efter tykkelse.
  6. Servet kød, humus, salsa og grønt i små skåle – bon appetit!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *