Madglæde og madmod for de mindste

Opskrift på brandade

Denne opskrift er godt hvis du har en rest af torsk eller anden hvid fisk. Og så smager det bare lækkert med en god cremet kartoffelmos til. Hjemme hos os er det en ret der hurtigt bliver spist op af ungerne.

Du kan også prøve denne her fiskelasagne.

Derudover kan du også tjekke vores blog indlæg ud om 5 gode fiskeoplevelser.

Brandade

Forberedelsestid: 25 minutter

Kogetid: 20 minutter

Tid i alt: 45 minutter

Udbytte: 4

Ingredienser

  • 600 g kartofler til mos
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • 2 dl. cremefraiche eller mælk
  • 1 tsk. salt
  • Rest af fisk
  • Olie til at smøre fadet
  • 50 g graniteringsost
  • Grøn salat

Instruktion

  1. Kog kartoflerne godt møre så de kan moses
  2. Lad vandet dryppe af
  3. Mos kartofler med presset hvidløg, varm mælk eller cremefraichen og persille
  4. Smag til med salt og peber
  5. Vend resterne af fisken forsigtigt rundt i kartoffelmosen
  6. Kom blandingen i et smurt ovnfast fad
  7. Drys ost over
  8. Bages i ovnen i ca. 20 min på 200 grader
  9. Server med grøn salat
https://smaamadoerer.dk/opskrift-paa-brandade/

Du kan sagtens lave retten selvom du ikke har en rest fisk. Så bager du bare lidt hvid fisk i ovnen ved 200 grader i 7-10 min afhængigt af størrelsen og fordeler derefter i kartoffelmosen.



1 thought on “Opskrift på brandade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *