Madglæde og madmod for de mindste

Moussaka med aubergine og kartoffel

Moussaka med aubergine og kartoffel

Jeg elsker moussaka og kan bedst lide det med både aubergine og kartoffel og hjemmelavede bechamelsovs. Du kan enten lave den med hakket lam eller oksekød. Eller du kan gå den mere vegetariske vej og bare nøjes med at lægge kartofler og aubergine i lag med en god tomatsovs. Herhjemme er det min mand der er mester til at lave bechamelsovs, så han står for at lave denne ret:)

Moussaka smager godt den dag man laver den, men den smager næsten endnu bedre når den har fået lov at stå i køleskabet lidt tid. Så du kan sagtens lave ekstra så du har en hurtig ret til en travl dag midt i ugen.

Du kan servere moussaken med en frisk salat af grønkål, appelsin, hakkede nødder eller hvad der lige er sæson for.

Andre retter du kan lave med hakket kød:

Græske inspirerede okse/lamme deller

Cannelloni med kødsovs og spinat

Pitabrød med kofte og humus

Moussaka med aubergine og kartoffel

Forberedelsestid: 45 minutter

Kogetid: 45 minutter

Tid i alt: 1 time, 30 minutter

Udbytte: 4-6

Moussaka med aubergine og kartoffel

Ingredienser

  • Kødsovs:
  • 500 g hk. kød
  • 1 løg i tern
  • 2 fed hvidløg knust
  • 1 lille ds. tomat puré
  • 1 kanelstang
  • 2 tsk oregano
  • 1 lauerbærblad
  • 1 dl. bouillon
  • Sovs:
  • 25 g smør
  • 1/2 dl. hvedemel
  • 5 dl. mælk
  • 150 g revet ost
  • Revet muscatnød efter smag
  • 4 æg

Instruktion

  1. Kødsovs:
  2. Steg løg og hvidløg af i olie til de bliver gennemsigtige
  3. Brun kødet af (sammen med løget)
  4. Tilsæt tomat puré, kanelstang, oregano, hk tomater og bouillon og lad det simre i 15-20 min
  5. smag til med salt. peber og evt. en smule sukker
  6. Skær aubergine i skiver på langs steg i olie
  7. Skær kartofler i tynde skiver og læg i koldt vand
  8. Bechamel:
  9. Varm mælken op i mikroovnen eller i en gryde (ikke kogende) (så klumper sovsen ikke så let)
  10. Smelt smørret i en anden gryde og tilsæt mel
  11. Pisk det godt
  12. Tilsæt mælken lidt ad gangen og lad det koge op så sovsen tykner
  13. Smag til med revet muskat nød, salt og peber
  14. Pisk æggene i og tilsæt den revet ost
  15. Samling:
  16. Smør et stort ildfast fad og læg halvdelen af kartoflerne ned i fadet
  17. Fordel halvdelen af kødsovsen over og læg auberginen ovenpå
  18. Fordel så resten af kødsovsen og derefter de sidste kartoffel skiver
  19. Hæld sovsen oven på tilsidst
  20. Moussakaen bages i ovnen i ca. 45 min i en forvarmet ovn på 175 grader
https://smaamadoerer.dk/moussaka-med-aubergine-og-kartoffel/


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *