Madglæde og madmod for de mindste

Madplan uge 11

Madplan uge 11

Når jeg sammensætter vores madplan så tænker jeg først og fremmest på at jeg har en 2-årig i huset!

Lige for øjeblikket har han noget med konsistenser og derfor sørger jeg for at der er velkende elementer på hans tallerken, som serveres sammen med noget nyt. Det kan være gnavegrønt, eller et kogt stykke broccoli sammen med linsesalat. På den måde er der altid noget som han kan spise, og modstanden overfor det nye mad fylder ikke lige så meget som hvis det KUN var det der lå på tallerkenen.

Det kan sagtens være at han ikke smager på det første gang jeg serverer det for ham – og stensikkert vil han også mange gange sige at det kan han ikke lide. Jeg plejer bare at sige “Nå, jeg synes det er lækkert”. Måske smager han på det allerede først gang han får det serveret, men oftes skal det serveres nogle gange før han spiser det.

I næste uges madplan har jeg sammensat en god kombi, som kan udfordre og gøre ungerne nysgerrige på at prøve nye ting.

Mandag: Kikærtekarry med spinat, crème fraiche og naan

Tirsdag: Koteletter og mos med ærter/myntemos og broccoli

Onsdag: Galette med gedeost, squash og kartoffel og gnavegrønt

Torsdag: Bagt laks med linsesalat

Fredag: Sher ping pandekagerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *