Madglæde og madmod for de mindste

Linsecurry med spinat og kokosmælk

Linsecurry med spinat og kokosmælk

Indiske curryretter er fulde af smag og farver. Linser har en speciel konsistens, og det kan være at det lille madøre synes de smager anderledes og ikke vil spise dem de første (mange gange) du serverer den. Men hold ud! – Studier har vist at ny mad skal introduceres for børn op til 15 gange før den accepteres. Lad ungerne være med i køkkenet, lad dem evt. hælde tingene på panden, så øges deres interesse for maden markant og de vil have et bedre udgangspunkt for at smage på maden når den serveres.

Tilberedningstid: ca. 45 min

4 personer (+lidt ekstra til frokosten)

Linsecurry med spinat og kokosmælk

Linsecurry med spinat og kokosmælk

Ingredienser

  • 3 dl grønnelinser
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2-3 cm ingefær, revet
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk karry
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk gurkemeje
  • 200 g frisk spinat, skyllet grundigt
  • 500 ml grøntsagsfond
  • Ca. 4 spsk rapsolie til stegning
  • Ris

Instruktion

  1. Sautér hvidløg, løg og ingefær i lidt rapsolie på panden (jeg bruger en sautepande)
  2. Tilsæt de tørrede krydderier (spidskommen, karry, koriander og gurkemeje) og varm dem igennem
  3. Tilsæt linserne og derefter kokosmælken - lad det lige bruse ud og tilsæt så fond
  4. Lad det simre i 30 min og husk at røre i det ind i mellem. Tilsæt evt. mere vand, hvis det er ved at "tørre ud"
  5. Smag om linserne er møre. Hvis de er det tilsættes spinat.
  6. Lad spinaten falde sammen og kog derefter retten i yderligere 5 min
  7. Smag til med salt og evt. lidt æbleeddike eller sukker afhænging af balancen
  8. Server med ris, en god klat creme fraiche og evt. lidt frisk koriander
https://smaamadoerer.dk/linsecurry-med-spinat-og-kokosmaelk/



2 thoughts on “Linsecurry med spinat og kokosmælk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *