Madglæde og madmod for de mindste

Kyllingelår, tomatsalat og polenta

4 pers (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Kylling

  • 8 kyllinge lår (gerne både over-og underlår)
  • Olivenolie
  • Røget paprika
  • Salt og peber

Tomatsalat

  • 500 g blandede cherrytomater
  • 1-2 kugler mozzarella
  • 1 håndfuld basilikum
  • ½ tsk sukker eller honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • Salt og peber

Polenta

Gnid kyllingelårene med lidt olivenolie, salt, peber og paprika. Kom dem i et ovnfast fad, og stil det i ovnen. Bag dem i ca. 40 min, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Saften skal være klar, når du prikker i dem med en spids kniv.

Skyl tomaterne og skær dem i halve. Vend dem i en skål med sukker og fordel med i et fad. Kom derefter osten over, som du river fra hinanden med fingrene i små klumper. Dres med olivenolie, eddike, salt og peber, og kom hele basilikumblade ovenpå (så kan ungerne tage dem fra hvis de ikke vil have dem).

Bring vandet i kog. Tilsæt polentagryn langsom mens der røres rundt med en grydeske, for at undgå klumper.  Lad det koge i 2-3 min, og tag den derefter af varmen. Vend smør og parmasan i polentaen og smag til med salt og peber. Hæld polentaen ud i et fad og drys det med lidt flagesalt.

Husk at gemme det overskydende polenta – det smager fantastisk stegt i rigelig olivenolie.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *