Madglæde og madmod for de mindste

Krydret lammeburger

Krydret lammeburger

Lam smager helt fantastisk, især med masser af varme krydderier. Tag børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at blande kød og krydderier (helt med hænderne). De kan også sagtens hjælpe med at blande yoghurt 🙂

Krydret lammeburger

Udbytte: 4 prs (2 voksne + 2 børn)

Krydret lammeburger

Hvis det ikke er til at opstøve hakket lam kan man alternativt bruge hakket oksekød eller andet hakket kød man ønsker.

Ingredienser

  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. kanel
  • 1,5 tsk. paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hakket lam
  • Burgerboller eller fladbrød
  • Agurk i skiver
  • 1 lille rødløg skåret i tynde skiver
  • Et par salatblade til hver burger
  • 1-2 dl. Græsk yoghurt
  • En lille stump presset hvidløg
  • Mynteblade fint strimlet
  • Salt efter smag
  • ½ spsk. Sesamfrø
  • Et lille nip korianderfrø (stødt)

Instruktion

  1. Tilsæt alle krydderierne til det hakkede kød og lad trække lidt tid
  2. Lav den krydrede yoghurt. Tilsæt hvidløg, salt, mynteblade og stødt koriander til yoghurten
  3. Rist sesamfrøene på en tør pande og lad dem køle af
  4. Drys sesamfrøene over yoghurten
  5. Lav en lille kugle af det hakkede kød og steg den i olie på panden, smag på den og tilsæt evt. flere krydderier eller salt
  6. Form farsen til 4 burgere og steg den evt. på en grillpande i ca. 7-10 min i alt
  7. Lad dem hvile imens brødene varmes
  8. Servér burgerne i en burgerbolle med strimlet salat, agurk, løg og en klat yoghurt
  9. Lav evt. kartoffelbåde til.
https://smaamadoerer.dk/krydret-lammeburger/



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *