Krydret lammeburger

Lam smager helt fantastisk, især med masser af varme krydderier. Tag børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at blande kød og krydderier (helt med hænderne). De kan også sagtens hjælpe med at blande yoghurt 🙂
Krydret lammeburger
Hvis det ikke er til at opstøve hakket lam kan man alternativt bruge hakket oksekød eller andet hakket kød man ønsker.
Ingredienser
- 1 tsk. spidskommen
- ½ tsk. kanel
- 1,5 tsk. paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 fed hvidløg presset
- 1 tsk. salt
- 500 g hakket lam
- Burgerboller eller fladbrød
- Agurk i skiver
- 1 lille rødløg skåret i tynde skiver
- Et par salatblade til hver burger
- 1-2 dl. Græsk yoghurt
- En lille stump presset hvidløg
- Mynteblade fint strimlet
- Salt efter smag
- ½ spsk. Sesamfrø
- Et lille nip korianderfrø (stødt)
Instruktioner
- Tilsæt alle krydderierne til det hakkede kød og lad trække lidt tid
- Lav den krydrede yoghurt. Tilsæt hvidløg, salt, mynteblade og stødt koriander til yoghurten
- Rist sesamfrøene på en tør pande og lad dem køle af
- Drys sesamfrøene over yoghurten
- Lav en lille kugle af det hakkede kød og steg den i olie på panden, smag på den og tilsæt evt. flere krydderier eller salt
- Form farsen til 4 burgere og steg den evt. på en grillpande i ca. 7-10 min i alt
- Lad dem hvile imens brødene varmes
- Servér burgerne i en burgerbolle med strimlet salat, agurk, løg og en klat yoghurt
- Lav evt. kartoffelbåde til.