Madglæde og madmod for de mindste

Koteletter, ærte/myntemos og broccoli

4 pers (2 voksne+2 børn)

  • 3-4 svinekoteletter
  • 500 g kartofler
  • 200 g grønne ærter (gerne fra frost)
  • 2 spsk myntegele
  • 50 g smør
  • 1 dl varm mælk
  • salt og peber
  • 1 broccoli
  • lidt revet parmasan

En times tid før (eller gerne dagen før) kommes koteletterne i en pose med olie, salt og peber. Steg koteletterne ved høj varme i 2-3 min på hver side (afhængig af tykkelsen).

Til mosen, skrælles og koges kartoflerne møre i vand uden salt. 2 min inden de er færdige tilsættes ærterne til kogevandet og de koger med de sidste par minutter. Hæld vandet fra og mos kartofler og ærter med et piskeris eller lign. Tilsæt myntegele, klumper af smør og mælken. Vend nu mosen sammen med en dejskraber til den bliver mere lind, men ikke for meget så det bliver klister. Smag til med salt og peber.

Skær toppen af broccolien (gem stokken til noget andet) og del den i buketter. Blancher broccolbuketterne i 2-3 min.

Skær koteletterne i skiver og server på en tallerken med mos og broccoli. Top gerne mosen med revet parmasan.



2 thoughts on “Koteletter, ærte/myntemos og broccoli”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *