Madglæde og madmod for de mindste

Koldhævede boller

Koldhævede boller

De her boller er nemme lige at “klatte ud” og bliver altid sprøde og lækre.

Bag dem til vores supper, bl.a. jordskokkesuppe, eller til morgenbordet.

Antal: ca. 16 stk

Tilberedningstid: 20 min (koldhævede natten over eller min 5 timer)

Koldhævede boller

Koldhævede boller

Ingredienser

  • 500 ml lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 500-400 g hvedemel
  • 3 dl "stenalderbrødsblanding"
  • 50 g hasselnødder (kan udelades)

Instruktion

  1. Opløs gær i vandet
  2. Tilsæt salt, sukker, hasselnødder og "kerne"-blanding
  3. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen godt med en grydeske eller lignende.
  4. Konsistensen skal være flydende, men ikke alt for våd - bollerne skal ikke flyde ud jo når de kommer på bagepladen.
  5. Sæt dejen i køleskabet natten over med folie over.
  6. Næste dag: Forvarm ovnen til 220C
  7. "klat" dejen ud i boller på en bageplade med bagepapir under
  8. Bag bollerne ved 220grader i 12-15 min
  9. Server lune til suppe eller som morgenboller
https://smaamadoerer.dk/koldhaevede-boller/

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *