Koldhævede boller

De her boller er nemme lige at “klatte ud” og bliver altid sprøde og lækre.
Bag dem til vores supper, bl.a. jordskokkesuppe, eller til morgenbordet.
Antal: ca. 16 stk
Tilberedningstid: 20 min (koldhævede natten over eller min 5 timer)
Ingredienser
- 500 ml lunken vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 500-400 g hvedemel
- 3 dl "stenalderbrødsblanding"
- 50 g hasselnødder (kan udelades)
Instruktioner
- Opløs gær i vandet
- Tilsæt salt, sukker, hasselnødder og "kerne"-blanding
- Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen godt med en grydeske eller lignende.
- Konsistensen skal være flydende, men ikke alt for våd - bollerne skal ikke flyde ud jo når de kommer på bagepladen.
- Sæt dejen i køleskabet natten over med folie over.
- Næste dag: Forvarm ovnen til 220C
- "klat" dejen ud i boller på en bageplade med bagepapir under
- Bag bollerne ved 220grader i 12-15 min
- Server lune til suppe eller som morgenboller