Madglæde og madmod for de mindste

Kikærtekarry med spinat

Kikærtekarry med spinat

4 pers (2 voksne+2 børn)

Tilberedningstid: ca. 25 min

Kikærtekarry med spinat

Kikærtekarry med spinat

Ingredienser

  • 1 grøn chili
  • 2,5 cm ingefær
  • 2 spsk olie
  • 2 hvidløg, finthakket
  • 1 rødløg, finthakket
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 ds flåede tomater (gerne cherrytomater)
  • 3 dl vand
  • 400 g friske spinatblade
  • 410 g kikærter, fra dåse eller udblød og kogt
  • Salt, eddike, sukker og peber
  • Creme fraiche
  • Indisk brød (fx naan)

Instruktion

  1. Tag en morter og knus chili og ingefær sammen og tilsæt en skefuld vand så det bliver en ”paste”. Varm olien op i en sautépande eller lign. Tilsæt hvidløg og lynsteg ca. 30 sekunder før løg tilsættes. Der steges ved lav til medium varme indtil løgene er bløde, ca. 5 min. Tilsæt chilipulver, gurkemeje, koriander chili-ingefær-paste og tomatkoncentrat og steg det 1-2 minutter. Hæld 3 dl vand i panden og bring det i kog. Tilsæt de flåede tomater, spinatblade og kikærter. Kog under omrøring i ca. 5 minutter indtil spinatbladene er faldet helt sammen. Smag til med salt, peber, eddike og sukker til den rette balance. Server med creme fraiche og indisk brød efter eget valg.
https://smaamadoerer.dk/kikaertekarry-med-spinat/



3 thoughts on “Kikærtekarry med spinat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *