Kikærtekarry med spinat

4 pers (2 voksne+2 børn)
Tilberedningstid: ca. 25 min
Ingredienser
- 1 grøn chili
- 2,5 cm ingefær
- 2 spsk olie
- 2 hvidløg, finthakket
- 1 rødløg, finthakket
- ¼ tsk chilipulver
- ¼ tsk gurkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 ds flåede tomater (gerne cherrytomater)
- 3 dl vand
- 400 g friske spinatblade
- 410 g kikærter, fra dåse eller udblød og kogt
- Salt, eddike, sukker og peber
- Creme fraiche
- Indisk brød (fx naan)
Instruktioner
- Tag en morter og knus chili og ingefær sammen og tilsæt en skefuld vand så det bliver en ”paste”. Varm olien op i en sautépande eller lign. Tilsæt hvidløg og lynsteg ca. 30 sekunder før løg tilsættes. Der steges ved lav til medium varme indtil løgene er bløde, ca. 5 min. Tilsæt chilipulver, gurkemeje, koriander chili-ingefær-paste og tomatkoncentrat og steg det 1-2 minutter. Hæld 3 dl vand i panden og bring det i kog. Tilsæt de flåede tomater, spinatblade og kikærter. Kog under omrøring i ca. 5 minutter indtil spinatbladene er faldet helt sammen. Smag til med salt, peber, eddike og sukker til den rette balance. Server med creme fraiche og indisk brød efter eget valg.
3 thoughts on “Kikærtekarry med spinat”