Kartoffelporresuppe med dampet torsk og sprød bacon

Efterår er suppetid. Selv er jeg pjattet med “legerede” grøntsagssupper, altså de tykke blendede supper med en god sjat fløde i. I gamle dage var en legeret suppe en klar suppe som var jævnet/tyknet med æg og mel. Nu om dage klarer stivelsesholdige grøntsager, så som kartofler, tykningen og giver nemt en lækker cremet suppe.
Tag ungerne med i køkkenet til at ordne grøntsager og lad dem være med til at smage suppen til – den vigtigste del overhovedet 🙂
Ingredienser
- 4 porre
- 300 g kartofler
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 3 kviste timian
- 700 ml hønsefond
- 1 dl piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt æbleeddike
- Bacon
- 3-400g torsk (filet uden skind og ben)
- salt og peber
- Citronskiver
Instruktioner
- Flæk og skyl porrene og skær dem i 1-2 cm lange stykker. Skræl kartofler og skær dem i grove tern. Pil også løg og hvidløg, og skær dem i skiver.
- Sauter løg i en gryde med olivenolie. Tilsæt hvidløg, timiankviste, porre og kartofler og sauter det i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.
- Tilsæt fond så det dækker, og lad suppen koge i 25 min., til porrene er helt bløde og uden bid og kartoflerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par minutter mere.
- Tag suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag så til med salt, peber og eddike.
- Damp torskefileten ved at brinde 3 dl vand og ½ tsk salt i kog i en sauté pande eller stor gryde. Læg torskefileterne i vandet, og lad dem simre ved lav temperatur i 7-8 min under låg. Tag torsken forsigtigt op og krydder den med salt og peber.
- Skær bacon i små tern og steg det sprødt på panden i lidt olie.
- Anret ved at hælde suppen op i en dyb tallerken, læg fisken i midten og drys bacon over og lidt hakket timian. Giv retten et par dråber citronsaft ud over. Bon appetit!
4 thoughts on “Kartoffelporresuppe med dampet torsk og sprød bacon”