Madglæde og madmod for de mindste

Kartoffelporresuppe med dampet torsk og sprød bacon

Kartoffelporresuppe med dampet torsk og sprød bacon

Efterår er suppetid. Selv er jeg pjattet med “legerede” grøntsagssupper, altså de tykke blendede supper med en god sjat fløde i. I gamle dage var en legeret suppe en klar suppe som var jævnet/tyknet med æg og mel. Nu om dage klarer stivelsesholdige grøntsager, så som kartofler, tykningen og giver nemt en lækker cremet suppe.

Tag ungerne med i køkkenet til at ordne grøntsager og lad dem være med til at smage suppen til – den vigtigste del overhovedet 🙂

Kartoffelporresuppe med dampet torsk og sprød bacon

Forberedelsestid: 10 minutter

Kogetid: 35 minutter

Tid i alt: 45 minutter

Udbytte: 4 prs (2 voksne + 2 børn)

Kartoffelporresuppe med dampet torsk og sprød bacon

Ingredienser

  • 4 porre
  • 300 g kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 3 kviste timian
  • 700 ml hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt æbleeddike
  • Bacon
  • 3-400g torsk (filet uden skind og ben)
  • salt og peber
  • Citronskiver

Instruktion

  1. Flæk og skyl porrene og skær dem i 1-2 cm lange stykker. Skræl kartofler og skær dem i grove tern. Pil også løg og hvidløg, og skær dem i skiver.
  2. Sauter løg i en gryde med olivenolie. Tilsæt hvidløg, timiankviste, porre og kartofler og sauter det i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.
  3. Tilsæt fond så det dækker, og lad suppen koge i 25 min., til porrene er helt bløde og uden bid og kartoflerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par minutter mere.
  4. Tag suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag så til med salt, peber og eddike.
  5. Damp torskefileten ved at brinde 3 dl vand og ½ tsk salt i kog i en sauté pande eller stor gryde. Læg torskefileterne i vandet, og lad dem simre ved lav temperatur i 7-8 min under låg. Tag torsken forsigtigt op og krydder den med salt og peber.
  6. Skær bacon i små tern og steg det sprødt på panden i lidt olie.
  7. Anret ved at hælde suppen op i en dyb tallerken, læg fisken i midten og drys bacon over og lidt hakket timian. Giv retten et par dråber citronsaft ud over. Bon appetit!
https://smaamadoerer.dk/kartoffelporresuppe-med-dampet-torsk-og-sproed-bacon/



4 thoughts on “Kartoffelporresuppe med dampet torsk og sprød bacon”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *