Madglæde og madmod for de mindste

Jordskokkesuppe med ristet rugbrød

Jordskokkesuppe med ristet rugbrød

Her får du opskriften på en lækker cremet jordskokkesuppe. Du kan prøve at servere den med topping som ristet parmaskinke og æbletern vendt i æbleeddike. 

Jordskoksuppe med ristet rugbrød

Forberedelsestid: 25 minutter

Kogetid: 20 minutter

Udbytte: 4

Jordskoksuppe med ristet rugbrød

Ingredienser

  • 400 g jordskokker
  • 200 g kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 3 kviste timian
  • 700 ml hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt æbleeddike
  • Ristet rugbrød
  • bacon eller parmaskinke

Instruktion

  1. Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove tern. Pil også løg og hvidløg, og skær dem i grove tern.
  2. Sauter løg i en gryde med olivenolie. Tilsæt hvidløg, timiankviste, jordskokker og kartofler og sauter det i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.
  3. Tilsæt fond så det dækker, og lad suppen koge i 20-25 min., til jordskokker og kartofler er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog din jordskokkesuppe i et par minutter mere.
  4. Tag suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag så til med salt, peber og eddike.
  5. Server med ristet rugbrød og evt. lidt ristet bacon eller parmaskinke.
https://smaamadoerer.dk/jordskoksuppe-med-ristet-rugbroed/

Liva var med i køkkenet for at smage suppen til.

 

 



6 thoughts on “Jordskokkesuppe med ristet rugbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *