Madglæde og madmod for de mindste

Japanske pandekager (okonomiyaki) med teriyaki kylling

4 pers (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 45 min

Kålpandekager (8-10 stk)

  • 3 æg
  • 0,5 L vand
  • 250 g hvedemel (evt. 50% fuldkornshvedemel hvis man er til det)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ kål, fintsnittet
  • Olie til stegning

Teriyaki kylling

  • 350g kyllinginderfilet
  • 3 spsk. teriyakisauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. honning
  • saft af 1 lime
  • olie til stegning

Tilbehør

  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • Dressing
    • 4 spsk. Worcester-sauce
    • 1 spsk. soja
    • 1 dl ketchup
    • 2 spsk ingefær, fintrevet
    • 2 spsk honning
    • 2 spsk mayonnaise

Slå æggene ud i en stor skål. Bland mel, salt og bagepulver godt sammen i en anden skål. Pisk melblanding i æggene og tilsæt så vand lidt af gangen til den får den rigtige konsistens (den skal være flydende uden at være tynd). Tilsæt den fintsnittede kål og vend det forsigtigt i dejen. Steg kåldejen i små ”klatter” (ca. 8-10 cm i diameter) på en varm pande med lidt olie, du kan nok have 3 på en 28ø pande. Vend pandekagerne og sænk varmen lidt og steg dem til de er faste og gennembagte.

Brun kylling i olie på en pande i 3-4 minutter ved høj varme. Skru ned for varmen, og tilsæt teriyakisauce, soja og honning. Pres saften af 1/2 lime udover og lad det simre i 4-5 minutter på panden, til kyllingen er gylden og saucen ”klistrer” på den.

Server pandekager med dressing og forårsløg over og kylling ved siden af. Server evt. også noget “gnavegrønt” til (cherry tomater, agurkestænger mm), så der er noget velkendt på tallerkenen for de mindste.

NB: Lav endelig lidt ekstra pandekager, de er også gode kolde i madpakken.



1 thought on “Japanske pandekager (okonomiyaki) med teriyaki kylling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *