Madglæde og madmod for de mindste

Hurtigt squash “brød”

Hurtigt squash “brød”

Der er masser af squash rundt omkring i haverne på nuværende tidspunkt så hvis du mangler noget at bruge dem til, så kan du jo kaste dig over dette saftige “brød”. Det er egentlig ikke et brød, men mere en lækker saftig kage i en rugbrødsform. Skær kagen i skiver og smør et godt lag smør på og nyd den til kaffen. Den er lynhurtig at røre sammen.

Ingredienser:

  • 370 g revet squash
  • 2 æg
  • 160 ml smagsløs olie
  • 95 g farin
  • 100 g almindelig sukker
  • 1 tsk vanille
  • 1 tsk salt
  • 1 1/4 tsk kanel
  • lidt revet muskat nød
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 260 g mel

Bland alle de tørre ingredienser sammen

Rør de to æg i

Rør olien i

Rør revet squash ned i

Hældes i en smurt rugbrødsform og stil i ovnen på 180 grader i ca. 50-60 min.

Mærk med en kniv ned i kagen om den har fået nok. Den skal ikke klistre til kniven, men slippe let.

Tag kagen ud af formen og lad den afkøle på en bagerist.

Smager bedst skåret i skiver med lidt smør på og en god sort kaffe.

Prøv også denne gallete med gedeost og squash

Hvis du ikke selv har squash i haven, så kan du tage forbi Stengården gårdbutik og købe lækre øko squash og lave en tur ud af det.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *