Madglæde og madmod for de mindste

Græskarsuppe med sprød kylling, spinat og æbletern

Til 4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 45 min

Suppen

  • 2 græskar
  • 2 løg
  • 2 store gulerødder
  • 2 bagekartofler
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 tsk. Spidskommen
  • Citron
  • Lidt chili flager
  • Salt og peber
  • vand

Topping

  • 2 stk. kyllingebryst
  • 2 store håndfulde frisk spinat blade
  • 1 stort æble
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Neutral olie
  • Græsk yoghurt

Gulerødder skrælles og skæres i grove stykker. Det hele kommes på en bradepande med lidt olie, citron, salt og spidskommen. Det bages ved 200 grader i 20 min.

Efter bagning kommes det hele i en gryde og der tilføjes chili, ingefær og vand så det lige knapt dækker. Det skal koge i ca. et kvarter til alle grøntsager er møre. Derefter blendes det til det er glat og cremet. Der smages evt. til med salt, peber og citron.

Til toppinmgen, skæres kyllingen i små strimler, og vendes med lidt citronsaft og salt. Steg kyllingen i rigelig olie – det tager ganske få minutter.

Spinatbladende skyldes og skæres i strimler. Æblet skæres i små tern og vendes med lidt æbleeddike.

Vi spiste supper med en lille klat græsk yoghurt til. Det kan evt. også blandes i suppen eller erstattes med en sjat fløde.

 

TIP: server evt. topping i små bunker på en lille tallerken ved siden af suppen til de mindste. Så kan de selv dosere og smage lidt på det hele.

Retten er inspireret af Valdemarsro.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *