Madglæde og madmod for de mindste

Græskarsuppe med sprød kylling, spinat og æbletern

Græskarsuppe med sprød kylling, spinat og æbletern

Dette er en dejlig efterårssuppe, hvor man ikke behøver at tilsætte fløde for at opnå en lækker cremet konsistens. Jeg havde Liva med i køkkenet til at skralde gulerødder. Det var en hel almindelig hverdag, og hun var bare lige med de første 10 min. Jeg vil hellere have de er med i køkkenet til nogle enkelte ting som de gerne vil ordne end at de bliver tvunget med under hele madlavningen. Så får de nogle gode succesoplevelser med madlavning og med at hjælpe til.

Du kan se opskriften på græskarsuppen nedenfor.

Liva er med i køkkenet for at lave græskarsuppe.

Opskriften på græskarsupper er til 4 pers. og så er der nok også lidt til fryseren. Tilberedningstiden er ca. 45 min.

Suppen

  • 2 græskar
  • 2 løg
  • 2 store gulerødder
  • 2 bagekartofler
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 tsk. Spidskommen
  • Citron
  • Lidt chili flager
  • Salt og peber
  • vand

Topping

  • 2 stk. kyllingebryst (eller færdigstegt kylling hvis man vil spare tid)
  • 2 store håndfulde frisk spinat blade
  • 1 stort æble
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Neutral olie
  • Græsk yoghurt

Prøv også bagt græskar med fetacreme

Gulerødder, græskar og kartofler skrælles og skæres i grove stykker. Det hele kommes på en bradepande med lidt olie, citron, salt og spidskommen. Det bages ved 200 grader i 20 min. Hvis man ikke har tid til at lade det bage i ovnen, så steg løgtern i en stor gryde sammen med græskar, kartofler og gulerødder

Efter bagning kommes det hele i en gryde og der tilføjes chili, ingefær og vand så det lige knapt dækker. Det skal koge i ca. 15-30 min til alle grøntsager er møre. Derefter blendes det til det er glat og cremet. Der smages evt. til med salt, peber og citron.

Til topping, skæres kyllingen i små strimler, og vendes med lidt citronsaft og salt. Steg kyllingen i rigelig olie – det tager ganske få minutter.

Spinatbladende skyldes og skæres i strimler. Æblet skæres i små tern og vendes med lidt æbleeddike.

Vi spiste suppen med en lille klat græsk yoghurt til. 

TIP: server evt. topping i små bunker på en lille tallerken ved siden af suppen til de mindste. Så kan de selv dosere og smage lidt på det hele.

græskar, gulerødder og kartofler klargøres til at blive bagt i ovnen.
Græskarsuppe med æbletern vendt i æbleeddike, hakket frisk spinat, stegt kylling og yothurt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *