Græskar-tacos med oksekød
4 pers (2 voksne+2 børn)
Tilberedningstid: ca. 1 time
- 2 butternut squash
- olivenolie
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- ½ bdt. frisk koriander (stilke + toppene)
- 350 g hakket oksekød
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk kanel
- 1 tsk tørret koriander
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1 ds tomatpure
- Salt, peber og eddike
Syltede løg
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- 2 stk. rødløg
Andet topping
- Revet mozzarella
- Lime
- lidt chilisauce til de voksne
Tænd ovnen på 220 grader, halver græskarrene, og skrab kernerne ud med en ske – få ungerne til at hjælpe dig. Pensl indersiden af de halve græskar med lidt olivenolie, og bag græskarrene møre i den varme ovn i ca. 40 minutter.
Imens græskarne bager, koges eddike og sukker op indtil sukkeret er smeltet. Snit løgene i både, og kom dem i lagen. Kog i 1 minut og tag løgene af. Lad dem køle inden servering.
Dernæst hakkes løg, hvidløg og korianderstilkene fint. Løg og hvidløg sauteres i olivenolie til løgene er klare. Kødet tilsættes og brunes. Tilsæt korianderstilke og krydderier. Varm kort op og tilsæt tomatpuré. Smag til med eddike, salt og peber. 5 min inden græskarne er helt møre tages de ud og toppes med kødet og øverst revet mozzarella hvorefter det hele kommes i ovnen igen i ca. 5 min til osten er smeltet.
De færdige græskar-tacos toppes med syltede løg, friske koriandertoppe og creme fraiche og lidt limesaft ud over.