Madglæde og madmod for de mindste

Græskar-tacos med oksekød

4 pers (2 voksne+2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

  • 2 butternut squash
  • olivenolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt. frisk koriander (stilke + toppene)
  • 350 g hakket oksekød
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk tørret koriander
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 ds tomatpure
  • Salt, peber og eddike

Syltede løg

  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 2 stk. rødløg

Andet topping

  • Revet mozzarella
  • Lime
  • lidt chilisauce til de voksne

Tænd ovnen på 220 grader, halver græskarrene, og skrab kernerne ud med en ske – få ungerne til at hjælpe dig. Pensl indersiden af de halve græskar med lidt olivenolie, og bag græskarrene møre i den varme ovn i ca. 40 minutter.

Imens græskarne bager, koges eddike og sukker op indtil sukkeret er smeltet. Snit løgene i både, og kom dem i lagen. Kog i 1 minut og tag løgene af. Lad dem køle inden servering.

Dernæst hakkes løg, hvidløg og korianderstilkene fint. Løg og hvidløg sauteres i olivenolie til løgene er klare. Kødet tilsættes og brunes. Tilsæt korianderstilke og krydderier. Varm kort op og tilsæt tomatpuré. Smag til med eddike, salt og peber. 5 min inden græskarne er helt møre tages de ud og toppes med kødet og øverst revet mozzarella hvorefter det hele kommes i ovnen igen i ca. 5 min til osten er smeltet.

De færdige græskar-tacos toppes med syltede løg, friske koriandertoppe og creme fraiche og lidt limesaft ud over.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *