Madglæde og madmod for de mindste

Græsk inspirerede okse/lamme frikadeller

Græsk inspirerede frikadeller kan enten laves af okse eller lamme hakke. Det kan være svært at få fat i hakket lam. Men prøv den lokale halal slagter eller køb det på frys.

Retten er nem og hurtig at gå til og tilsæt evt. de krydderier til både kartofler og fars som du har lyst til. God fornøjelse!

Græsk inspirerede oksedeller med ovnbagte kartofler

Udbytte: 4

Ingredienser

  • 500 g hk. Okse eller lammekød
  • 2 dl mælk
  • Rasp
  • Salt og peber
  • 2 tsk. Oregano
  • 1 kg små kartofler (1 pose)
  • Salat
  • En bakke med cherrytomater
  • 1 agurk
  • Salat ost (feta) i tern

Instruktion

  1. Hakket okse/lammehakke røres godt sejt med salt
  2. Der røres mælk og rasp og oregano i- sæt det til at hvile på køl imens det andet forberedes
  3. Kartoflerne skylles og de store kartofler skæres midt over
  4. Kartoflerne lægges på en bageplade og vendes med olie, salt og evt. oregano
  5. Kartofler bages i ovnen i ca. 25-35 min ved 180 grader
  6. En simpel salat laves med cherrytomater, agurk i tern og feta- serveres evt. hver for sig i små skåle
  7. En pande varmes op og tilsættes olie
  8. Form små kødboller og steg i olien
  9. Sæt evt. de små kødboller på et spyd ved servering
https://smaamadoerer.dk/graesk-inspirerede-frikadeller-se-her/

Tip

Et lille tip er at sætte frikadellerne på spyd efter de har været stegt på panden, da de fleste børn elsker det! Hvis der er rester til overs er frikadellerne også gode i madplakken.



2 thoughts on “Græsk inspirerede okse/lamme frikadeller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *