Galette med gedeost, kartoffel og squash

Som alternativ til almindelig tærte kan man lave denne lækre franske version. Vi får som regel gnavegrønt til. Her får I min fortolkning.
Ingredienser:
- 1 tærtebund
- 140g gedeost (gerne med fennikel i)
- 2 dl 18% creme fraiche
- 1 æg
- 1/2 squash, i små tern
- 1 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg
- 4 små-mellemstore kartofler
- 1/2 tsk tørret rosmarin eller timian
- Lidt salt og frisk kværnet peber
How to:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og skær den derefter ud i mindre stykker
- Steg løg bløde på en pande
- Tilsæt hvidløg og de små tern af squash og steg det hele i ca. 5 min
- Smulder osten i en skål og tilsæt creme fraiche og æg og bland det godt sammen – forsøg at få mast osten så meget ud som muligt så der ikke er store klumper ost i massen
- Tilsæt lidt salt og frisk kværnet peber, men vær forsigtig med salten for osten er ret salt i sig selv
- Læg tærtedejen i et fad eller på en bageplade med bagepapir og fordel ostemassen heri
- Fordel derefter squashblandingen i og til sidst toppes med kartofler og et drys timian
- Bag den i bunden af ovnen ved 200grader i ca. 25 min
- Lad gerne galetten hvile i 10 min inden den skal spises
- Server med gnavegrønt
Er du lige så vild med tærte som os så prøv også vores tærte med tomat, broccoli og bacon.
3 thoughts on “Galette med gedeost, kartoffel og squash”