Madglæde og madmod for de mindste

Galette med gedeost, kartoffel og squash

Galette med gedeost, kartoffel og squash

Som alternativ til almindelig tærte kan man lave denne lækre franske version. Vi får som regel gnavegrønt til. Her får I min fortolkning.

Ingredienser:

  • 1 tærtebund
  • 140g gedeost (gerne med fennikel i)
  • 2 dl 18% creme fraiche
  • 1 æg
  • 1/2 squash, i små tern
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg
  • 4 små-mellemstore kartofler
  • 1/2 tsk tørret rosmarin eller timian
  • Lidt salt og frisk kværnet peber

How to:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og skær den derefter ud i mindre stykker
  2. Steg løg bløde på en pande
  3. Tilsæt hvidløg og de små tern af squash og steg det hele i ca. 5 min
  4. Smulder osten i en skål og tilsæt creme fraiche og æg og bland det godt sammen – forsøg at få mast osten så meget ud som muligt så der ikke er store klumper ost i massen
  5. Tilsæt lidt salt og frisk kværnet peber, men vær forsigtig med salten for osten er ret salt i sig selv
  6. Læg tærtedejen i et fad eller på en bageplade med bagepapir og fordel ostemassen heri
  7. Fordel derefter squashblandingen i og til sidst toppes med kartofler og et drys timian
  8. Bag den i bunden af ovnen ved 200grader i ca. 25 min
  9. Lad gerne galetten hvile i 10 min inden den skal spises
  10. Server med gnavegrønt

Er du lige så vild med tærte som os så prøv også vores tærte med tomat, broccoli og bacon.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *