Madglæde og madmod for de mindste

Frikadeller med blomkålsris

Frikadeller med blomkålsris

4 pers (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 30 min

 

 

Frikadeller

  • 400 g hakket svinekød
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. fint revet løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • Olie til stegning

Blomkålsris

  • 1 blomkål
  • 2 lime
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 2 håndfulde mynte

Andet

  • Sød chilisauce
  • Sesamfrø

Rør kødet med fiskesauce, løg, æg og mel. Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en varm pande. Tryk på dem, de skal føles faste, så er de færdige.

Pil bladene af blomkålen og kassér dem. Riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Vend det med limesaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Hak koriander og mynte fint og vendt det i ”risene”.

Server med sød chilisauce og sesamfrø.

NB: Du kan evt. koge ris og lave en half’n’half af ris og blomkålsris

 



4 thoughts on “Frikadeller med blomkålsris”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *