Madglæde og madmod for de mindste

Fisketur fra kutter

Fisketur fra kutter

Det var lidt koldt da vi i søndag morgen i november måned stod på Dragør havn og var klar til at sejle ud med kutteren MS Kastrup II. Men ud skulle vi.

Vi sejlede ud fra havnen omkring kl 9. Skipper viste hvor der var fisk, så han sejlede os alle de gode steder hen og holdt øje med ekkoloddet. Vi havde lavet sandwich, pølsehorn og medbragt frugt og grønt. Vi havde også bagt kage og masser af kaffe til at modstå kulden. Men der var ikke meget tid til at sidde og nyde mad for der blev fisket igennem.

Vi fangede…

Der blev fanget både torsk, sild og fladfisk – det afhang vidst lidt af hvilken krog man havde på. Jeg er absolut ikke en ekspert, men jeg har dog fisket før. Hvis du har børn med er det en fordel at kende lidt til fiskeri og hvordan man håndtere en fiskestang. For man står tæt sammen på en båd og du skal huske at tage hensyn til hinanden. Du kan leje grej på kutteren eller have dit eget med.

Jeg har før sejlet ud og fisket fra båd, men det er ligesom om at når man er teenager sætter man bare ikke lige så stor pris på den slags. Det er noget andet at være ud i kulden, mens solen skinner og dele den begejstring det er at fange fisk med sine unger.

Efter 6 timer vendte skipper båden hjemad igen. Fangsten blev for vores velkomne på 8 fine torsk.

Kan børnene klare sådan en lang tur?

Du kan sikkert godt tænke at hvordan kan man holde sine børn beskæftiget i 6 timer på en lille kutter i november måned. Men der er noget helt særligt ved at du er på vandet, hvor du kan spejde efter flyvere, skibe eller vindmøller. Der går også sport i hvem der fanger flest fisk. Og børn er bare mega seje når de selv får lov til at prøve hvordan det er at hive en torsk ind selv. Og ikke mindst oplever de hvor begejstrede deres forældre bliver over de er så seje.

En lille sidegevinst ved at være ude på en kutter tur er også at man glemmer lidt tid og sted. Det eneste du skal fokusere på er at holde dine børn og dig selv inden for kutteren når der er gang i bølgerne. Og ikke mindst at kaste snøren ud én gang til for lige at fange én til fisk.

Du kan hente inspiration her

Så hvis du har mod på en fisketur og ikke har den helt store erfaring kan du hente lidt hjælp på Fang en fisk. Her kan du blandt andet få tips til det udstyr du har brug for og hvordan du kommer igang med at fiske med dine børn. Siden giver også et godt overblik over hvor du kan tage på kutterture forskellige steder i landet. 

Hvis du mangler inspiration til at filetere torskene så kan du hente hjælp her.

Når du så kommer hjem med en masse torsk kan du jo prøve at lave hjemmelavede fiskedeller,  fiskeburger eller fisketacos

Billede01

Billede 1 af 182 thoughts on “Fisketur fra kutter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *