Fiskelasagne med spinat og kålsalat

TIP: Tag ungerne med i køkkenet, de kan skære fisken ud, lægge pastaplader på, komme osten ovenpå til sidst. Inviter til at smage på sovsen og snak om hvor fisken kommer fra, mm.
Til 4 prs (2 voksne + 2 børn)
Tilberedningstid: ca. 1 time
Fiskelasagne med spinat og kålsalat
Ingredienser
- Fiskelasagne
- 300g fisk (laks og/eller torsk)
- 400g lasagneplader
- 200g revet mozzarella
- 75g smør
- 800 ml letmælk
- 2 spsk mel
- 450g frosset hakket spinat
- Citronskal af en hel citron
- 2 fed hvidløg
- Revet muskat
- Salt og peber
- Kålsalat
- ½ spidskål
- 2 æbler
- En håndfuld valnødder (kan undlades)
- Vinaigrette
- 1 spsk grov sennep (Maille grov sennep)
- 3 spsk god olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 spsk æbleeddike
- Salt og peber
Instruktioner
- Varm mælken op (den må ikke koge). Smelt smørret ved lav varme i en stor gryde. Tilsæt mel under piskning og skru op for varmen under gryden. Lad mel og smør ”bage” godt igennem i et par minutter og tilsæt derefter mælken lidt af gangen under piskning. Hold øje med at saucen tykner lidt efter der er tilsat mere mælk. Tilsæt 2 pressede hvidløg, skallen af en hel citron, muskat og smag til med salt og peber. Tag ca. 2 dl af saucen fra og hæld den frosne spinat i resten. Lasagnen bages 30-40 min ved 200˚C.
- Skær fisken i mindre stykker. Firdel fisk og spinat-bechamel i lagene på lasagnen. Læg et øverste lag lasagneplader og hæld bechamellen ud over hvor der ikke er spinat i. Kom revet mozzarella over.
- Snit kålen og æbler fint. Vend kål, æbler og valnødder sammen i en skål. Bland vinaigrette sammen og hæld den over salaten lige inden servering.
4 thoughts on “Fiskelasagne med spinat og kålsalat”