Madglæde og madmod for de mindste

Fiskelasagne med spinat og kålsalat

Fiskelasagne med spinat og kålsalat

TIP: Tag ungerne med i køkkenet, de kan skære fisken ud, lægge pastaplader på, komme osten ovenpå til sidst. Inviter til at smage på sovsen og snak om hvor fisken kommer fra, mm.

Til 4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Fiskelasagne med spinat og kålsalat

Fiskelasagne med spinat og kålsalat

Ingredienser

  • Fiskelasagne
  • 300g fisk (laks og/eller torsk)
  • 400g lasagneplader
  • 200g revet mozzarella
  • 75g smør
  • 800 ml letmælk
  • 2 spsk mel
  • 450g frosset hakket spinat
  • Citronskal af en hel citron
  • 2 fed hvidløg
  • Revet muskat
  • Salt og peber
  • Kålsalat
  • ½ spidskål
  • 2 æbler
  • En håndfuld valnødder (kan undlades)
  • Vinaigrette
  • 1 spsk grov sennep (Maille grov sennep)
  • 3 spsk god olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

Instruktion

  1. Varm mælken op (den må ikke koge). Smelt smørret ved lav varme i en stor gryde. Tilsæt mel under piskning og skru op for varmen under gryden. Lad mel og smør ”bage” godt igennem i et par minutter og tilsæt derefter mælken lidt af gangen under piskning. Hold øje med at saucen tykner lidt efter der er tilsat mere mælk. Tilsæt 2 pressede hvidløg, skallen af en hel citron, muskat og smag til med salt og peber. Tag ca. 2 dl af saucen fra og hæld den frosne spinat i resten. Lasagnen bages 30-40 min ved 200˚C.
  2. Skær fisken i mindre stykker. Firdel fisk og spinat-bechamel i lagene på lasagnen. Læg et øverste lag lasagneplader og hæld bechamellen ud over hvor der ikke er spinat i. Kom revet mozzarella over.
  3. Snit kålen og æbler fint. Vend kål, æbler og valnødder sammen i en skål. Bland vinaigrette sammen og hæld den over salaten lige inden servering.
https://smaamadoerer.dk/fiskelasagne-med-spinat-og-kaalsalat/



4 thoughts on “Fiskelasagne med spinat og kålsalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *