Madglæde og madmod for de mindste

Fiskefrikadeller, hjemmerørt remoulade og klassisk gulerodssalat

Fiskefrikadeller, hjemmerørt remoulade og klassisk gulerodssalat

“Jeg har selv fanget fisken” sagde min datter stolt da vi kom hjem fra fisketur. Det er fedt at kunne give mine børn særlige oplevelser, især når det ender ud i noget man kan spise.  Vi lavede fiskefrikadeller af noget af fangsten.  Resten gemmer vi i fryseren til bland andet at kunne lave de lækreste fiske tacos.

Er du ikke til selv at lave fiskefars så køb din fars hos fiskemanden.

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 45 min

Fiskefrikadeller, hjemmerørt remoulade og klassisk gulerodssalat

Fiskefrikadeller, hjemmerørt remoulade og klassisk gulerodssalat

Ingredienser

  • Fiskefars:
  • 600 g torskefilet eller filet af anden torskefisk
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 bagekartoffel
  • Salt og peber
  • 10 g smør
  • 1 spsk. rapsolie til stegning
  • Remoulade:
  • 3 spsk god mayo (eller hjemmerørt)
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk finthakket kapers
  • 1 spsk finthakket gulerøder
  • 1 spsk finthakket cornichoner
  • 1 spsk finthakket purløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk grov sennep
  • Salt, peber og lidt sukker
  • Gurkemeje til at justere farven med
  • Gulerodssalat:
  • 400 g gulerødder
  • 100 g rosiner
  • 1/2 citron, saften
  • Lidt honning
  • Salt

Instruktion

  1. Gulerodssalat: Riv gulerødderne groft på rivejern. Vend med rosiner, honning og lid salt. Hvis du lægger rosinerne i blød natten over, så bliver de lækre og saftige og tilføjer endnu mere smag til salaten.
  2. Hjemmerørt remoulade: Hak alle ingredienserne omhyggerligt og vend det hele sammen. Smag til med salt, peber og lidt sukker. Hvis du vil have den gule farve så justerer du med gurkemeje.
  3. Fiskefrikadeller: Kom fisken i en kødhakker (eller evt. en foodprocessor), og hak den groft. Rør kødet sejt med salt, for at få den til at binde væske bedre og forhinderer farsen i at skille. Tilsæt æg, mel og fløde lidt ad gangen, og rør godt rundt, til farsen har en passende konsistens. Skræl kartoflen og riv den på et fint rivejern. Pres væden ud af det revne kartoffel med hænderne, og rør det i farsen. Tilsæt til sidst peber, og lad så farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Steg frikadellerne ved mellemvarme i halvt smør og halvt olie, til de har en flot stegeskorpe.
  4. Server de gyldne fiskefrikadeller med gulerodssalat, hjemmerørt remoulade og rugbrød.
https://smaamadoerer.dk/fiskefrikadeller-hjemmeroert-remoulade-og-klassisk-gulerodssalat/



3 thoughts on “Fiskefrikadeller, hjemmerørt remoulade og klassisk gulerodssalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *