Madglæde og madmod for de mindste

Fiskeburger

Denne lækre fiskeburger er en sikker vinder hos ungerne. Lad dem hjælpe med at panere fisken. De kan også blande tartarsaucen og smage den til, så stiger sandsynligheden for at de spiser den når den bliver sat på bordet også markant.

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Fiskeburger

Ingredienser

  • 4 gode burgerboller
  • 4 blade god sprød salat
  • Citronbåde
  • - Ovn-fritter
  • 3 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
  • - Fisken
  • 4 stk havtaskefileter el.lign. - Beregn ca. 100 – 125 g pr filet
  • 50 g mel
  • 2 æg
  • 100 g pankorasp
  • Salt og peber
  • - Tartarsauce
  • 2 dl 18 % creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 tsk grov sennep
  • 2 spsk kapers, finthakket
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Instruktion

  1. Skræl kartoflerne som skæres i tykke pommes frites stænger. Vend dem i olie og bag dem sprøde i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter eller indtil de har fået farve. Drys dem med flagesalt inden servering.
  2. Krydder melet med salt og peber og vend fiskefileterne i hhv. melet, æg og rasp. Dernæst steges fileterne på panden i olie og en klat smør i 4 – 5 minutter på hver side, hvorefter de hviler i 4 minutter.
  3. Til tartarsauces blandes creme fraiche, mayonnaise, kapers, og persille. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  4. Saml burgeren ved, at opvarme burgerbollerne, smør lidt mayonnaise på bunden, så salat, fileten og så tartarsauce. Server med ovn-fritter og gnavegrønt (cherrytomater, agurk og evt. peberfrugt).
  5. Hvis ungerne ikke er pjattede med tartarsauce, så rør en lignende dressing, men uden kapers, sennep og persille, men kom lidt røget paprika og lidt ketchup i istedet.
https://smaamadoerer.dk/fiskeburger/

 



1 thought on “Fiskeburger”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *