Madglæde og madmod for de mindste

Far’s Spaghetti Carbonara

Far’s Spaghetti Carbonara

Far’s carbonara er vi vilde med her hjemme. Han plejer at sig ”Der skal under ingen omstændigheder fløde i en carbonara”. Så derfor får han lov til at lave den, og nu deler han opskriften med jer.

4 pers (2 voksne+2 børn)

Tilberedningstid: ca. 30 min

Far’s Spaghetti Carbonara

Far’s Spaghetti Carbonara

Ingredienser

  • 150 g pancetta eller kvalitetsbacon
  • 4 store æg
  • 120 g pecorino eller parmesan
  • Frisk kværnet peber
  • 500 gram kvalitetsspaghetti (ca. 100-150g/mand)
  • Kogevand fra spaghetti
  • Pecorino eler parmasan til at rive over retten til sidst
  • 1 broccoli

Instruktion

  1. Start med at skære bacon eller pancetta i mindre stykke og steg dem ved medium varme i en lille smule olie. Sæt vandet til spaghettien over samtidigt (har du et langsomt komfur, start da med at sætte vandet over).
  2. Bland æg og pecorino/parmesan og godt med peber i en skål. Her hjemme bruger vi pecorino, men er man mere til parmesan kan det også gå. Forvent dog en mere ”ostet” ret hvis I bruger parmesan.
  3. Kom pastaen i vandet og kog efter anvisning.
  4. Når baconen er blevet let gylden skrues der helt ned for varmen.
  5. Lad baconen stå og hygge-stege indtil spaghettien er færdigkogt. Når spaghettien er kogt færdig, slukkes der for panden med bacon og spaghettien løftes fra kogevandet over på panden og vendes forsigtig rundt i bacon og baconfedt. Herefter hældes ægge/ostemassen over.
  6. Rør det hele godt sammen, gerne lidt tjept, og tilsæt en skefuld pastavand en gang i mellem indtil sovsen har den rigtige konsistens.
  7. Smag til med rigelig friskkværnet peber – Man skal kunne smage at der er peber i!
  8. Da spaghetti carbonara en mild ret, er det sindssyg vigtigt at man ikke koger sin spaghetti for meget (det er det altid, men her er det ekstra vigtigt!). Carbonara skal være cremet og pastaen skal have et lille bid (al dente).
https://smaamadoerer.dk/fars-spaghetti-carbonara/

NB: Lige meget hvor meget man gerne vil, så er bacon jo ikke en grønsag. Vi plejer at servere let kogt broccoli ved siden af.  Et lille tip: De fleste børn spiser broccoli hvis den er delt i små buketter, kogt nænsomt i letsaltet vand, og hvis man skåler i den (”skål i broccoli”).



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *