Madglæde og madmod for de mindste

Dhal med naan, yoghurt og frisk koriander

4 prs (2 voksne+2 børn)

Tilberedningstid: ca. 50 min

Dhal med naan, yoghurt og frisk koriander

Ingredienser

  • 3 spsk olie
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk frisk fintrevet ingefær
  • 3 tsk karry*
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • ½ tsk kardemomme
  • 5-6 dl grøntsags- eller kyllingeboullion
  • 250 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater

Instruktion

  1. *Karry er et blandingskrydderi, og der findes et utal af forskellige varianter. Jeg bruger normalt Madras Curry Powder, som kan købes i Coop’s butikker.
  2. Varm olien i en stor gryde ved middel varme i en sauterpande eller gryde. Steg hvidløg og ingefær i 1 minut, og tilsæt derefter alle krydderierne. Svits krydderierne af i ca. 1 min under omrøring. Skyl linserne i og kom dem i gryden sammen med boullion og hakkede tomater. Lad det simre under låg i 40-45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for fast. Smag til med salt, sukker, og evt. lidt æbleeddike og server i dybe tallerkner med masser af frisk koriander, yoghurt og naanbrød.
https://smaamadoerer.dk/dhal-med-naan-yoghurt-og-frisk-koriander/



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *