Madglæde og madmod for de mindste

Cremet blomkålssuppe med sprød bacon

Cremet blomkålssuppe med sprød bacon

Jeg er fan af de her blendede grøntsagssuppe og blomkålssuppe bliver altid virkelig cremet i sig selv. Jeg topper den lige med lidt fløde, men det kan godt undlades hvis du spørger mig.

Tilberedningstid: ca. 45 min

4 personer (2 voksne og 2 børn)

Cremet blomkålssuppe med sprød bacon

Cremet blomkålssuppe med sprød bacon

Ingredienser

  • 1 øko blomkål, delt i buketter
  • 1 lille løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl tør hvidvin (jeg bruger tør vermouth)
  • 600 ml grøntsags- eller hønsefond
  • 1,5 dl fløde
  • Lidt revet muskatnød
  • Salt og peber
  • Saften af en halv citron
  • 180 g bacon
  • Godt brød

Instruktion

  1. Snit løg og hvidløg og sauter (lav varme, lang tid) i en gryde i olie indtil løgene er bløde.
  2. Kom blomkålen i og vend det rundt.
  3. Skru op for varmen på gryden og tilsæt hvidvinen
  4. Tilsæt hønsefond så det dækker og lad retten simre ca. i 30 min til blomkålene er møre
  5. Blend suppen med en stavblender og tilsæt imens fløden (kan undlades, men børn har brug for fedt og så smager det jo godt)
  6. Sæt suppen på varmen igen
  7. Smag til med muskatnød, salt og peber
  8. Suppen skal balanceres med citron, og hvis det ikke er nok, så tilsæt en smule æbleeddike. Hvis den derimod mangler sødme, så giv den lidt sukker eller acaciehonning (OBS - husk at børn op til 1 år ikke må få honning).
  9. Server med sprødstegt bacon, godt brød og evt. et drys hakket bredbladet persille
https://smaamadoerer.dk/cremet-blomkaalssuppe-med-sproed-bacon/



3 thoughts on “Cremet blomkålssuppe med sprød bacon”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *