Madglæde og madmod for de mindste

Chimichangas med bønnesalat

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 40 min

Chimichanga er egentlig en friturestegt burrito, noget mexicansk-amerikansk fusion halløj som amerikanerne er vilde med. USA spiser man det vist både morgen middag og aften.

Chimichanga

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • lidt olie til stegning
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 spsk korianderstilke, finthakkede
  • Lidt chili, finthakket
  • 3 spsk. tomatpuré
  • salt
  • 6 store tortillas
  • 200 g revet cheddar

Bønnesalat

  • 1 ds sorte bønner
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 avokado, i tern
  • 1 ds majs (lille)
  • 1 lime, saften

Andet

  • Creme fraiche
  • Chili sauce
  • lidt fintsnittet kål

Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i og lad det brune. Tilsæt bønner, spidskommen, koriander og chili og lad det stege ca. 8 minutter, under omrøring. Smag til med salt og lad det køle en smule af inden det skal bruges.

Fordel kødet på de 6 tortillas, kun på den ene halvdel af den. Top med ost og læg osten helt ud til kanten af tortillaen så den virker som lim når osten smelter. Fold tortillaen på midten, så du har en halvmåne. Steg chimichanga’sne forsigtigt på en tør, varm pande. Steg dem på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

Top chimichangaerne med creme fraiche og chilisauce (her bruger vi E’s hjemmelavede) og servér straks med bønnesalaten og evt. lidt fintsnittet kål eller gnavegrønt til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *