Madglæde og madmod for de mindste

Chili sin carne med søde kartofler

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningdtid: 45-50 min

Chilien

  • Krydderier: 1,5 tsk spidskommen, 1 tsk kanel, 1,5 tsk tørret koriander, 1 tsk røget paprika, 1 tsk tørrede chiliflager
  • 3 spsk olivenolie til stegning
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 rød chili
  • 2 stilke bladselleri, revet groft
  • 3 søde kartofler, i store tern
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillion (eller hønsefond)
  • 1 dåse kidneybønner (evt. dem i chilisauce)
  • 20-40 g mørk chokolade af god kvalitet
  • Salt, peber, eddike, sukker (til tilsmagningen)

Tilbehør

  • Nachos
  • Creme fraiche
  • 2 avokadoer i tern
  • 1 lime, skåret i 4 både
  • Frisk koriander

Varm krydderierne igennem i en sauterpande (evt. en stor gryde). Rør rundt i et par minutter til aromaerne har åbnet sig helt op og det dufter dejligt af krydderier. Skru derefter lidt ned for varmen tilsæt olie, samt hakkede løg og rør indtil løgene er bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, bladselleri, søde kartofler, hakkede tomater, og boullion. Læg låg på og lad det simre i ca. 30 minutter. Tjek at kartoflerne er kogt færdige. Hvis de er det, tilsæt bønner og varm retten godt igennem i 5-10 minutter.

Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Start med halvdelen af chokoladen og smag til med resten. Smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt sukker til du finder balancen.

 

Server med nachos (evt. ris), creme fraiche, avokado, limebåde og en håndfuld frisk koriander.

NB: Lad ungerne bruge nachosne til at “skovle” maden op. Det er meget sjovere end at spise med kniv og gaffel 🙂



1 thought on “Chili sin carne med søde kartofler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *