Madglæde og madmod for de mindste

Butter Chicken

Butter Chicken

Hos os er det for det meste farmand der leger med de varme smage og eksotiske krydderier. Det er jeg så glad for at han kan lære ungerne, for det er virkelig ikke min stærke side – men jeg elsker at spise det. Her får I Emil’s version af butterchicken:

Butterchicken smager fantastisk, er nemt at lave og så er det faktisk væsentlige sundere end sit rygte. Til butterchicken bruger jeg ofte Tandoori masala da den er lidt mildere i sine toner end Garam masalaen, men brug den du bedst kan lide. Det vigtigste er dog at det er en god masala. Masala er lige som karry et blandingskrydderi og derfor kan de variere ganske meget fra mærke til mærke. Nogle kan have en meget kraftig smag af nelliker og disse vil ikke passe godt i en butterchicken.

4 prs (2 voksne + 2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Emil's butterchicken

Emil's butterchicken

Ingredienser

  • 400 g kylling. Bliver bedst med kødet fra under- og overlår (kylling bryst kan også gøre det)
  • 500 gr solmodne tomater
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • En tommelfinger frisk ingefær
  • 80-100 g usaltede cashewnødder
  • Æblecidereddike
  • Chillipulver eller cayenne efter temperament
  • 1 stor teske Garam Masla eller Tandoori masala
  • Smør
  • Lidt fløde

Instruktion

  1. Skær kyllingen ud i mundrette stykker og mariner dem i 2 fed presset hvidløg, en tommelfinger revet ingefær og en god teske cayenne eller chillipulver. Hjælp marinaden med et skvæt olie
  2. Lad det trække i minimum 15 min.
  3. Imens forberedes ingredienserne til sovsen.
  4. Skær tomaterne i stykker. Størrelsen er ligegyldig da det hele skal blendes senere.
  5. Hak løget og gør krydderierne klar.
  6. Steg kyllingestykkerne ved middel varme i en lille smule olie. Kyllingen skal ikke steges hårdt da vi ikke vil have særlig meget stegeskorpe. Når kyllingen er færdig tages stykkerne af gryden.
  7. Svits løgene nænsomt i gryden med en god klump smør. Herefter tilsættes tomaterne.
  8. Rør det godt rundt og tilføj nu et glas vand. Der må ikke komme for meget vand i gryden, da vi gerne skulle ende med en blød og cremet konsistens på sovsen og ikke en suppe.
  9. Kom herefter cashewnødder i
  10. Pres de sidste 2 fed hvidlød i og herefter krydderierne, masala og chilipulver. Til sidst et skvæt eddike, en stor teske salt og en stor teske sukker.
  11. Lad sovesen simre i 20 minutter til en halv time.
  12. Hæld nu sovsen over i en skål og blend den grundigt med en stavblender.
  13. Hæld sovsen tilbage i gryden gennem en si. Pres så meget af sovsen gennem sien som muligt.
  14. Kom kyllingen ned i sovsen sammen med en god klump smør.
  15. Lad sovsen simre i yderligere 10 minutter og husk at smag til med salt, sukker og krydderierne.
  16. Server med ris, en klat creme fraiche og eventuelt lidt finthakket koriander.
  17. *Husk at ris altid skal koges med et stort nip salt og risvinseddike
https://smaamadoerer.dk/butter-chicken/



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *