Madglæde og madmod for de mindste

Bolognese med linser

Bolognese med linser

Dette er ikke en traditionel bolognese og en italiener ville nok synes at det er totalt blasfemi. Men når man arbejder på at reducere kødforbrug og proppe masser af gode grøntsager i sine børn så er det her bare en perfekt måde at gøre det på.
Jeg laver tit en god stor portion – den først dag får vi det med spaghetti og et par dage efter laver jeg lasagne. Denne opskrift er til 2 dage til en familie på 4.
• 300g øko hk oksekød
• 200 g røde linser
• 3 fed hvidløg
• 2 løg
• 5 gulerødder
• 5 stængler selleri
• (Evt andet rest du har i køleskabet, squash, champignon, mm)
• 500-700 ml hønsefond
• 1 fl. mosede tomater (ca 700 ml)
• 1 ds tomatkoncentrat
• 2 spsk tørret oregano
• Salt, sukker og eddike

1. Snit alle grøntsagerne helt fint – jeg bruger et mandolinjern til det hele
2. Steg løg og hvidløg ved svag varme til løgene er gennemsigtige – må ikke blive brankede
3. Tilsæt kød og brun det af ved højere temperatur
4. Tilsæt de resterende grøntsager og steg det let
5. Tilsæt oregano, koncentrat, tomat og fond og lad det simre i 1-1,5 time
6. Linserne koges efter anvisning i en gryde ved siden af – jeg kan godt lide de stadig har lidt bid så jeg kører dem typisk 10 min kortere end der står på pakken
7. Smag kødsovsen til med salt, eddike og sukker til den rette balance
8. Tilsæt de kogte linser
9. Server med spaghetti eller lign og riv en god parmesan ud over



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *