Madglæde og madmod for de mindste

Blomkålsrisotto med sprød serrano

Blomkålsrisotto med sprød serrano

4 prs (2 voksne+2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Blomkålsrisotto med sprød serrano

Blomkålsrisotto med sprød serrano

Ingredienser

  • 1 blomkål eller et romanesco
  • 1 håndfuld bredbladetpersille, finthakket
  • 8 skiver serranoskinke
  • 1-1,5 l hønsefond
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 klat smør
  • 1 stort løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 bladselleri, finthakket
  • 400 g risottoris
  • 3 dl tør hvidvin eller vermouth
  • 75 g smør
  • 100-125 g parmasan, revet
  • Salt og peber

Instruktion

  1. Tag bladene af blomkålet, skær stokken af og del blomkålet i 4 dele. Stokken hakkes fint. Varm fonden op i en gryde og kom blomkålen i fonden og lad det simre. Imens varmes olien og en klat smør i en sautegryde, og løg, hvidløg, finthakket blomkålsstok og bladselleri tilsættes og svitses ved svag varme i 15 min (til løgene er bløde og klare, uden at tage farve). Tilsæt risottorisene og skru op for varmen. Risene steges under forsigtig omrøring indtil de bliver lidt gennemsigtige i kanten – det tager ca. 1 min. Tilsæt vinen under fortsat omrøring. Alkoholen fordamper hurtigt og smagen absorberer til risene. Derefter, tilsættes lidt fond (ca. 1-2 dl af gangen) og lad risene absorbere fonden før der kommer ny fond på. Hele tiden under omrøring. Når risene er ca. halvt møre tilsættes blomkålen, som er kogt mør i fonden, til risottoen og moses ud i risottoen let med en grydeske eller et kartoffelmosjern. Fortsæt så med at tilsætte mere fond indtil risene er møre (al dente, altså stadig med lidt bid). Det tager ca. 15 min. Hvis du løber tør for fond så tilsæt lidt mere kogende vand. Til sidst tilsættes smør og parmesan som forsigtigt vendes i risottoen til den er lækker og glinsende. Smag til med salt og peber.
  2. Steg serranoskinken sprød på en varm pande med lidt olivenolie. Tag det af panden og læg det på et fedtabsorberende papir.
  3. Server risottoen i en dyb tallerken med finthakket persille drysset over (valgfrit for de min søn på 2 år som er super konsistensfølsom lige for tiden) og 2 stykker serranoskinke ovenpå.
  4. NB: Risottorester kan blandes med mel og æg og steget på panden – genialt til madpakken.
https://smaamadoerer.dk/blomkaalsrisotto-med-sproed-serrano/



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *