Bagt laks med linsesalat

4 pers (2 voksne+2 børn)
Tilberedningstid: ca. 40 min
Bagt laks med linsesalat
Ingredienser
- Laks
- 4 laksebøffer med skind
- Lidt olivenolie
- Salt og peber
- Linsesalat
- 300 g puy linser (eller andre kogefaste linser)
- 100 g feta, i tern
- 1 bk cherry tomater, halverede
- 1/2 rødløg, fintsnittet
- 2 fed hvidløg, fintsnitte
- 1 citron, skal og saft
- en håndfuld bredbladet persille
- Andet
- 2 avokadoer, i tern
- 4 skiver parmaskinke
- Citronskiver
Instruktioner
- Start med at koge linserne efter anvisning på pakken. Lad linserne køle lidt af. Steg løg og hvidløg i en stor pande ved lav-medium varme til løgene er bløde, uden at have taget farve. Vend linser, løg, hvidløg, feta og tomater sammen. Riv lidt citronskal i og citronsaft. Smag til med salt og peber.
- Bag parmaskinken i ovnen til det er sprødt (ca. 180 grader i 10 min). Steg laksen ved høj varme med skindsiden ned. Vend kun lige laksen til sidst, hovedparten af stegningen foregår fra skinsiden og skindet skal være helt sprødt. Drys fisken med salt og peber. Mine unger elsker skindet. Liv siger at det er ligesom chips og så indeholder skindet masser af gode fedtsyrer og vitaminer.
- Server laksen (med skin på) sammen med linsesalaten og avokado og skiver af citron som man kan komme over fisken.
2 thoughts on “Bagt laks med linsesalat”