Madglæde og madmod for de mindste

Aussi-burger med søde kartoffel-fritter

4 pers (2 voksne+2 børn)

Tilberedningstid: ca. 1 time

Min skønne veninde var på studieophold i Australien og da hun kom hjem serverede hun de lækreste kyllingeburgere. De er nu blevet en fast del af min opskrift-portefølje. Det er ægte fredagsmad.

Der er mange elementer i denne ret så den tager lidt tid at lave. Få hjælp fra hele familien, der er masser af opgaver. Ungerne kan skære grøntsager, panere kylling og lave dip.

Aussi-kylling

  • 3 kyllingebrystfileter
  • 1 æg
  • 1,5 dl mel
  • 3 dl pankorasp (eller alm rasp)
  • 1 tsk røget paprika
  • Salt og peber

Til burgeren

  • 1 stk romaine-salat
  • 1 tomat
  • 4 burgerboller
  • Syltede løg: 1 stort rødløg (halveret og i ringe), 1 dl eddike, 1 tsk sukker, lidt salt
  • Fritter: 3 søde kartofler, Olie, salt
  • Guacamole: 2 avokadoer, 1 fed knust hvidløg, ½ lime (saften), 1-2 spsk creme fraiche, lidt salt
  • Dip: 1 dl mayonnaise, 2 dl creme fraiche, 2 spsk ketchup, ½ tsk røget paprika, lidt salt og peber

Læg kyllingebrystfileterne i en frysepose (en af gangen) og bank dem flade med en kagerulle til de er ca. 1 cm tykke over det hele. Du må ikke banke alt for længe for så bliver kødfibrene for ødelagte, men et par gode resolutte bank skal de have 😉 Del hver filet i 2 lige store stykker og panér dem; først mel (med salt og peber i), så æg, og til sidst rasp hvori der er blandet paprika. Lad dem hvile i 15 minutters tid. Steg dem i rigelig olie og en god klat smør ved medium varme til de er gyldne og sprøde.

Syltede løg: Skær løgene i tynde skiver. Hæld eddike og sukker i en lille gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Tilsæt en fingerspids salt. Kom løgene i gryden og lad det kog i ca. 1 min. Hæld løg og eddikeblandingen i en skål og stil det på køl indtil servering

Fritter: Skræl de søde kartofler og skær dem ud i fritter med en tykkelse på ca. 0,5 x 0,5 cm. Vend dem i olivenolie og drys med salt. Læg med på en bageplade uden de rører hinanden. Bag fritterne i cirka 20 minutter ved 200 graders varmluft. Kig til fritterne løbende og luk dampen ud – det hjælper på at de bliver mere sprøde. De er færdige, når de er sprøde og har taget lidt farve. Det er en kunst at lave sprøde ovnfritter, så det kan altså godt faile hvis det er første gang man prøver det.

Guacalome og dip: Blend alle ingredienserne til guacamolen og smag til med salt. Rør ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt og peber.

Skær skiver af tomaten og knæk blade af salaten. Byg burgeren op med de forskellige elementer og server med fritterne til og dip.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *