Madglæde og madmod for de mindste

Auberginedahl

Auberginedahl

Denne dahl er super nem at lave og smager rigtig godt med aubergine. Der er masser af smag i denne ret, så man kan evt. skrue lidt ned for krydderierne hvis ikke man er til det

Prøv også denne ret med linser, spinat og karry.

1 stort løg i tern
2 fed hvidløg (hakket)
1 spsk. spidskommen
1 tsk kardemomme
1 kanelstang
1/2 tsk. chiliflager
(evt. 2 tsk. garam masala)
2 auberginer
2 ds. hakkede tomater
300 g røde linser
1 stor dåse kokosmælk
5 dl. vand
salt og peber efter smag
yoghurt til topping

  1. Steg ved svag varme løg og hvidløg i lidt olie sammen med spidskommen, garam masala, kardemomme, kanelstang og chiliflager.

    I ca. 10-15 min

  2. Skær aubergine i store tern og kom dem i gryden med hakkede tomater, linser, vand og kokosmælk.

  3. Lad det simre i ca. 45 min

    Så linserne koger ud og jævner suppen

  4. Smag til med salt og peber

  5. Servering

    Du kan toppe suppen af med natural yoghurt, mango chutney og lækkert brød. Alternativt kan du også servere hvide ris til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *